2014. szeptember 9., kedd

Belső csend: Csalódás


Csalódni csak akkor tudsz, ha elvárásaid vannak. Amikor elképzeled, hogy mi, hogy történjen, akkor garantált a csalódás. Még akkor is, ha örömet okoz az esemény… ha az nem pontosan úgy alakul (amire egyébként nagyon kicsi az esély), ahogy te szeretnéd, akkor az örömödbe is kerül egy kis tüske.
Álmodozol róla, milyen lesz a pároddal találkozni, aztán az élet közbeszól, átírja a történetet. És bár lehet, hogy ott van veled, de sietnie kell tovább, vagy éppen el sem tud jönni, akkor te csalódott leszel. A csalódások alapja az elvárás. Csalódni soha nem tudsz a másikban, csak saját magadban. Abban a képben, amit magadban felépítettél.
A csalódás ellen egyetlen „gyógyszer” van, a sponteanitás. Vágyd meg, amit szeretnél, de a formát bízd az égiekre. Így garantált lesz az örömöd, mert amit kapsz, annak örülni fogsz. Ha csalódsz, kevésnek gondolod az érkezett ajándékot, akkor már volt benned egy elvárás a másik felé.
Az, hogy hogyan, mikor, milyen módon…? .. azt bízd a Teremtésre. Te a „mit”-et próbáld meg körülírni. De ezt se vésd kőbe. Mert lehet, hogy nem álmaid állását kapod meg, ami a fejedben lenne, de a fejedben forgó kép miatt nem veszed észre, hogy sok szempontból jobbat kaptál, mint amit vártál. Mert a Teremtés azt adja neked, ami az aktuális állapotodhoz a legjobb. Ha még „kevés” vagy egy nagyobb falathoz, akkor kevesebbet kapsz.. ezzel védenek a bukástól, és adnak lehetőséget a fejlődésre.
Ha többet kapsz, mint amit vártál, akkor azt mutatják meg neked, hogy megvannak a képességek benned egy ilyen állás betöltésére, amire te lehet, hogy még rá sem jöttél. Így kihívás elé állítanak ugyan, hogy helyt állj, de tudd, nem kaptad volna meg, ha nem állnál készen rá.
Szóval a feladat nem könnyű, de próbálj meg elvárások nélkül élni. Ha vannak, bocsásd meg magadnak, és engedd el. Ha nincs elvárásod, akkor minden, ami ér, ajándék lesz az életedben, és megszabadulsz a csalódás keserűségétől. Mondj hálát azért, amit kapsz, bármilyen kicsinek tűnjön is. Hisz kaptál! Már többed van, mint pár perccel ezelőtt. (Horváth Gabriella Tek kinetiológus)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése