2014. június 8., vasárnap

Csirkemell pirított zabpehellyel és gombával

"Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel nem kifejezetten konyhatündéreknek. A zabpehely jó minőségű, alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat és egészséges zsírokat tartalmaz. A csirkemell meg az egyik legjobb fehérjeforrásunk, így jön létre a nyerő páros. 

 Zabpelyhes csirkemell

Hozzávalók

  • Zabpehely
  • Csirkemell
  • Gomba
  • Kevés olaj (olíva vagy kókuszzsír)
  • Só, bors, egyéb fűszerek

Elkészítése

A csirkemellet néhány centis darabokra vágjuk, befűszerezzük, majd közepes lángon 5-10 percig pároljuk. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, és belehelyezzük a zabpelyhet és a gombát. Néhány percig pirítjuk, majd mikor a csirkemell már majdnem kész, összekeverjük a zabos-gombás körettel, és még egy kicsit tovább pirítjuk. Na ekkor van készen!
Diéta és tömegnövelés alatt is jó megoldás
Ez az étel csak hasznos tápanyagokat tartalmaz. Sem egyszerű szénhidrát, sem telített zsír nincs benne, ezért bátran fogyasztható diétás étrendben is. Számold bele a napi tápanyagbeviteledbe a zabpehely 100 grammjában lévő 60 gramm szénhidrátot és a 7 gramm zsírt." (kép és szöveg innen)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése