2014. június 27., péntek

Belső csend: Gyógyítsd be a múltat!

"Szüntesd meg az érzelmi zűrzavart, teremts magad körül tiszta helyzeteket, mások gondjait pedig ne vedd a nyakadba, hagyd meg nekik! Egy új úton való elindulást szimbolizál a pénteki Rák újhold, méghozzá az érzelmek szintjén való elindulást egy magasabb szinten. A Rákra jellemző haladás, az egy lépést előre, kettőt hátra ugyan visszatarthat vagy lassíthat abban, hogy a saját utunkra lépjünk, mégis valamit magunk mögött kell hagyni, aminek rendezése lelki szinten most időszerű. Kész vagy arra, hogy lezárd a régit, és az újnak szenteld a figyelmedet?

A teliholdat követően (ami június 13-án volt) a Hold elkezdett fogyni. Mi van akkor, ha a Hold elfogy? Ekkor újhold van, és ez lesz június 27-én délelőtt a Rák 5°38′-n. Lelki értelemben az a kérdés, hogy mi az, ami elfogyhat, úgy mint a Hold? Valami olyan, aminek (vagy akinek) eddig a sorsát túlságosan a szívünkön viseltük, esetleg anyáskodtunk felette vagy általa éreztük biztonságban vagy értékesnek magunkat elnyomván saját igazi vágyainkat. A félelmek is fogyhatnak, a múlt érzései is fogyhatnak, a kötődéseink is fogyhatnak, súlyunk is fogyhat, az étvágyunk is fogyhat, kinél mi.
Figyelmünket a természetes szükségleteinkre és a saját érzéseinkre kell most irányítani. Meg kell tanulni bízni bennük. Ezek az érzések azonban arra is felhívják a figyelmünket, hogy mely szükségleteink szenvednek hiányt. Ha nem veszünk róluk tudomást, kielégítetlenek maradnak, az érzelmi élmények hiánya pedig előbb-utóbb depresszív hangulatot okoznak. Nem az a megoldás, hogy mindig jókedvet erőltetünk magunkra, hanem engedjük meg a rosszkedved is amely figyelmeztet a belső szükségleteink hiányára.
Fontos, hogy kiálljunk magunkért, nem pedig másokért. Legyünk biztosak abban, hogy mire vágyunk, nyíljunk meg magunk előtt még jobban, és adjuk oda magunkat ennek az érzésnek, ennek az új folyamatnak! Egy új út nyílik meg, ahol ugyan még sok a tanulnivaló, de az útra lépéshez el kell rendezni a múltat, a kapcsolatokat és szeretetteljes biztonságot nyújtó környezetet kell teremteni magunk körül. Ne feledd: lehetsz más, mint aki voltál, érezhetsz máshogy, mint korábban, lehetnek új álmaid, lehet néha rossz kedved, egy a lényeg: merd nyíltan vállalni és járni a saját utadat! Így a múlt a sebei is begyógyulhatnak." (forrás)

B. Tímea, köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése