2013. október 11., péntek

Új fejezet / 61. nap

Hát, kérem, reggel 2 dologra ébredtem. Az első: olyan volt az ajkam, mint Geronazzo Máriának... De leapadt, szerencsére. A másik: tádááámmm, itt a hegyekben már havazik :)
 

 
Reggeli:
2 tojás, 2 sz. sonka, 1 saját kenyér, tejeskávé
 
 
Ebéd:
sült hús (150g), rizs (30g főtt), párolt brokkoli (150g)

 
Megjegyzés:
Amíg E. 85 éves, és elvan reggelre 1-2 vajas zsemlével, kapucsínóval; délelőtt bevág egy tábla csokit vagy egy hatalmas süteményt; ebédre megeszi pl. ma a kis halrudacskáját főtt krumplival és paradicsom salátával; 3-ig bevág egy adag édességet; este eszik 2 vajas-szalámis-sajtos pékárut rumos teával, nekem ez az étrend nem gyerebe. Ma azt mondta a lányának, fogyott 1 kilót. Elmondtam a lányának, mit eszik, szerinte kevés a szénhidrát. Több süteményt meg csokit kellene ennie és mindenképpen vegyünk hozzá tejszínt is, mert 60 kg felett kell maradnia E-nek. Egy 155 centis, 85 éves, ülő életmódot folytatónak. Nem szóltam semmit, hiszen nem vagyok orvos, se dietetikus.
 
Megjegyzés2:
Ugye megy az étkezéseknél minden alkalommal a jólennehateisaztennédamitén a néni részéről. Nem fogja fel, hogy rosszul vagyok a tejes dolgoktól. Glutént a magam döntése miatt nem eszem, de azt hiszem, ehhez semmi köze. Ráadásul szinte semmibe nem kerülök neki, hiszen otthonról hozom a kajámat. Ma délben jött a temiértnemeszelsalátát? miérteszelilyenkeveset? Bla-bla. Így leírva biztosan nem olyan idegesítő a dolog, mint ezt 9 hónapja minden itteni kajáláskor végighallgatni. Mivel ma -is- mindenféle közbejött, így később ebédeltünk, a kaját kétszer melegítettem újra. És azért a reggel 8-as reggeli után nekem már nem volt vércukorszintem és kopogott a szemem. Tehát a kajám kábé felét "menet közben" elcsipkedtem. És eldöntöttem: mivel megkértem már, hogy ne analizálja az étkezéseimet, ha ezentúl is megteszi, nem fogok vele enni. Ott leszek, amikor eszik, de külön fogok enni. Mert biztosan vannak, akiknek kötélből vannak az idegei, de az nem én vagyok.
 
Edzés: délután.
 
Majd önfodrászat. Annyira nem is lett rossz :-)
 
 
Uzsonna:
tonhal saláta
 
 
Majd egy jó kis séta a csodás napos, de hideg időben:
 
 
Vacsora:
sült hús, saláta
 


 
Folyadék: 2 liter.
 
És már csak 2 nap, és megyek haza :-)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése