2013. július 18., csütörtök

Élet-mód-váltás: Update (a kezdetek)

" Nézz a tükörbe! Bele sem férsz!
Nyisd ki a szekrényedet! Tényleg ebben a három ruhadarabban szeretnéd leélni az életed? Amíg   ezeket is ki nem hízod!
És a tegnapi buszozás? Megint rohadtul érezted magad, amiért átlógsz a másik ülésre!
Ha ez így megy tovább, annak nagyon rossz vége lesz!
Ezt akarod?"


 
Iszonyatosan utáltam magam, irtózatosan kétségbe voltam esve, meg voltam róla győződve, hogy ha így folytatom, zsíros hulla lesz belőlem - hamarosan.
 
Tudtam, hogy változtatni kell, csak azt nem tudtam, min, mit, hogyan. Három lehetőség lebegett a szemem előtt:
 • orvoshoz fordulok
 • felkutatom az összes diétás programot, és amelyik a leggyorsabb fogyást ígéri, abba azonnal belevágok
 • minden pénzt összegyűjtök, és elmegyek zsírleszívásra.
De amióta 2006-ban megállapították, hogy agytumorom van, halálra ijesztettek, miközben teljesen egészséges voltam, az orvososdit hamar elfelejtettem.
 
Mivel munkanélküli voltam már majdnem egy éve, esélyem sem lett volna pénzt gyűjteni operációra, no meg azért nem vagyok az a bátor (botor) fajta sem, aki a szépség miatt képes kés alá feküdni.
 
Maradt a harmadik lehetőség. Neki is ugrottam. Gőzerővel kérdezősködtem, olvastam, napokat ültem a net előtt, gugliztam, kerestem, kutattam. És rábukkantam Rubint Rékára és az Update módszerre.
 
Akkoriban még nem állt ennyi információ rendelkezésre, nem voltak Alakreform magazinok, online torna-közvetítések, talán ha Budapesten létezett Update pékség. Megszereztem Réka talán első videóját, aminek a végén volt egy kis film, ahol Réka étrendi tanácsokat adott. Ezt néztem meg újra és újra. Emellett próbáltam megtanulni az ételek GI-ét (glikémiás index), és betartani az Update kódokat, sőt csak 1-es kódú kajákat enni. Szenvedtem, a tornával is, a kajával is, de csináltam.
Ha valaki most vágna bele az életmódváltásba, első nekifutásra tudom ajánlani az Update módszert, mert ma már rengeteg információ, magazin, video, internetes csoport, blog, U1 ételek, edzésterv (...) létezik, egy megoldásnak mindenképpen jó. Nekem segített megszabadulnom 15 kilótól.


 
Életmódváltás: Insanity itt.
 
Életmódváltás és EAP itt.


4 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Igen. A végső diagnózisra várva elkezdtem búcsú sms-eket írni, de mielőtt az elsőt elküldtem volna, valami hang megszólalt bennem: Te hülye vagy! Miért temeted magad, hiszen egészséges vagy! Nem küldtem egy sms-t sem. És a lelet negatív lett... :)

   Törlés
 2. Nahát....eddig is tudtam, de ezután végképp...szuper csaj vagy!

  VálaszTörlés