2012. október 26., péntek

Recept: Zab palacsinta

"- 20 dkg zabkorpa
- 3 dl zsírszegény tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- pici olíva olaj

Szódavízen kívül minden megy a mixerbe, összedolgozod, utána szódavízzel higítod. Én tejjel próbáltam, de szerintem lehet másvalamivel helyettesíteni (majd erre is kitalálok valamit).
Kicsit tovább kell sütni mint a sima palit, és közepes lángon. Odaégetni elég nehéz, a legjobb viszont, ha olaj spray-vel mindegyik után beolajozzuk a serpenyőt.
Töltelék, amit akartok, de igazából magában is elég finom, mert a zab miatt van neki egy alapíze!
Sovány túróval,diétás lekvárral,vagy fehérje porral töltve nagyon finom!
Vigyázat: a kisült palacsintát óvatosan kezeld, mert nagyon könnyen szétesik."
 
Palacsinta hétvégére! ;-)

Zab palacsinta:


- 20 dkg zabkorpa
- 3 dl zsírszegény tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- pici olíva olaj

Szódavízen kívül minden megy a mixerbe, összedolgozod, utána szódavízzel higítod. Én tejjel próbáltam, de szerintem lehet másvalamivel helyettesíteni(majd erre is kitalálok valamit).
Kicsit tovább kell sütni mint a sima palit, és közepes lángon. Odaégetni elég nehéz, a legjobb viszont ha olaj spray-vel mindegyik után beolajozzuk a serpenyőt.
Töltelék, amit akartok, de igazából magában is elég finom, mert a zab miatt van neki egy alapíze!
Sovány túróval,diétás lekvárral,vagy fehérje porral töltve nagyon finom!
Vigyázat: a kisült palacsintát óvatosan kezeld, mert nagyon könnyen szétesik.
 
(Forrás: itt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése