2024. március 12., kedd

Mami fejében... Emlék


Anyu és mami. Még Hőgyészen. Szörnyen régen. Amikor még elképzelnem sem kellett, hogy anyu egyszer nem lesz. És amikor még mami is jól volt. Amikor még mindent meg lehetett vele beszélni, minden érdekelte, kalácsot sütött nekünk (...). Mami aztán beteg lett. Demens. Nagyon hirtelen. Anyu ápolta otthon, amíg már nem bírta. Nagyon nehezen beszéltük rá (és a mi szívünk is beleszakadt), hogy keressünk maminak egy otthont. Anyu saját kudarcaként élte meg, hogy nem tudta tovább mami gondját viselni. Márpedig sem mentálisan, sem fizikailag nem tudta már mami épségét biztosítani és kezdett a sajátja is rámenni. 

Azóta, hogy mami otthonban él, anyu dokumentálta a látogatásokat, telefonbeszélgetéseket, amíg Hőgyészen lakott. Így, visszaolvasva, emlékszem is ezekre a sztorikra. Mazsoláztam néhányat, amiben mami fejében anyu meghalt. (Rengetegszer (!) történt ez...)
És itt egy tavaly március 17-i kép róluk.


Utoljára 2023. október 30-án látták egymást.

2 megjegyzés:

  1. 😢🖤💖💞❣️🖤😢

    VálaszTörlés
  2. Az Anyukám szerint én sem élek már. :( De ez eddig nem sokszor fordult elő, csak időnként megkérdezi, hogy akkor költöztem-e vissza Mohácsra, amikor már meghaltam, vagy előbb? Megjegyzem, soha életemben nem éltem máshol. Ezt így olvasva döbbenetes, szinte mintha látta volna előre a jövőt. :(

    VálaszTörlés