2015. október 19., hétfő

Hétfő (Magyarország 3.)

"Que?" Szerintem ezt mondja ez a macska. (Egy fimben volt, Poncho barátnőmmel évekig ezen röhögtünk.)

"Mi van?!"- ez volt a jellemző a mai napra, ugyanis tegnap este megbeszéltem magammal, hogy oké, hogy ki kell pihennem Bécset, de az idő rohan, ideje kicsit konkrétan is aktivizálnom magam.

- Bemész a városba és elintézed a dolgaid egy részét.
- Que?

- Normálisan eszel. Igen, reggelit is.
- Que?

- Elmész hozzá, nem félsz tőle, mint eddig, nem fog megenni, megbeszélitek a dolgot.
- Que?

- Hát, drágám, ma bizony kivasalsz.
- Que?!

- Amit használtál, azonnal elmosogatod.
- Que?!?

- Ebéd után ledőlsz kicsit, ha fáradt vagy, ha nem.
- Que?

- De legelőször elmész a hátsó szobába, leporolod a súlyzóidat és megcsinálod az edzést.
- Que?

Utálok vitatkozni, így magammal sem tettem.

Már tegnap este eldöntöttem, hogy ha mozgás, akkor a tavaly ilyenkori saját súlyzós edzéstervem lesz. Ki is nyomtattam és ceruzával beírtam a kiegészítést. Ma reggel pedig megcsináltam.

Aztán megreggeliztem. Normálisan. Isteni volt :)


Voltam a városban, elintéztem a dolgaim nagy részét.

Majd ebédeltem.


Ebéd után pedig ledőltem kicsit, amiből öt óra alvás lett.

Egész nap minden használt dolgot rögtön elmosogattam, sőt elpakoltam.

Délután elmentem R-hoz, már nem lehetett halogatni, bármennyire szerettem volna is. Amikor becsöngettem, a torkomban dobogott a szívem (eddig mindig valami baja volt velem, nem szeretek vele beszélni), aztán amikor nagy nehezen ajtót nyitott, hirtelen elővettem a legnagyobb mosolyomat, a legnyugodtabb hangnememet és simán elintéztem, amit akartam. 

Aztán jött a másik nagy mumus. Amikor eldöntöttem, hogy MOST jött el a pillanat a vasalás megkezdéséhez, néztem, mint a macska a fenti képen. Amúgy is igyekszem nem vasalni, amikor csak lehet, most viszont látva a vasalandó HEGYET, még annyi kedvem sem volt hozzá, mint általában. De aztán -mivel nincs vita- bekapcsoltam a zenét és dudorászva-táncikálva, hiszti nélkül legyűrtem -stílusosabban: elsimítottam - a dolgot.

Rögtön külön tettem azokat a dolgokat, amik mennek a következő melós csomagba. Hiszen holnap bepakolok újra, bármikor szólhatnak az új kezdés miatt. Ami miatt megint csak nem izgulok. Az utóbbi egy évben annyi mindenen keresztül mentem már, ha csak az utolsó két-három hetemet nézem, bátran beleugrottam teljesen új dolgokba és szembenéztem a félelmeimmel, ráadásul rengeteget tanultam ebből és sikerként is könyvelhetem el a következményeket. Csernust lehet szeretni vagy nem kedvelni, de nagyon igaza van:


"A valódi önbizalmat mindig csak olyan dologgal lehet elérni, amitől fél valaki. Mert az ilyen megmérettetéseknél (...) ott van a félelem is, hogy sikerül-e. De ha ezt valaki megteszi, akkor a félelmeit is legyőzi. A félelmeket legyőzni: ennél nagyobb megmérettetést én nem ismerek."



Reggeli: bacon, rántotta, bébi spenót
Ebéd: bableves
Vacsora: lazac falatok, marék mogyoró
Mozgás: saját súlyzós:
- bemelegítés (15 perc)
- fekvenyomás (3x15)
- tárogatás (3x15)
- hasprés (3x20)
- bicepsz állva (3x15)
- bicepsz ülve (3x15)
- nyújtás.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése