- 1 dl tej
- 5 g chia mag
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 nagy alma
- víz
- 1 db kornspitz kifli
- őrölt fahéj
Elkészítés:
- A kiflit vékonyan felkarikázom.
- Az almát meghámozva, kicsumázva mixerrel pürésítem.
- Egy kis lábosba kerül az alma, kis vízzel felöntöm.
- Felforralom.
- Kb 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítem.
- Egy tálka aljára kerül egy réteg kiflikarika.
- Rá egy réteg almapüré.
- Majd folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy az alapanyag.
- Közben a kis lábosban felforralom a tejet a chia maggal.
- A maradék keményítővel besűrítem.
- Megvárom, amíg kihül, ráteszem a süti tetejére.
- 1-2 órára hűtőbe kerül.
- A tetejét őrölt fahéjjal megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése