2023. december 6., szerda

Szerda

 

Reggel havazott. Elhúztam anyu szobaablakán a függönyt, hogy jobban lássa a hóesést. Nagyon nehezen és szörnyen fáradtan ébredt, pedig végigaludta az éjszakát. Fél órába telt, amire beadtam a gyógyszerét, megmértem a vérnyomását, elrendeztem. Aztán vissza is aludt. Mosás, kávéfőzés, ágyazás, teregetés, mini takarítás. 9-re jött az ápoló, nekem indulnom kellett a bíróságra. 


Utána gyógyszertár, bolt. És csak havazott, havazott.

Készítettem ebédet. Megettük anyuval a szobájában. Ő lefeküdt, én kitakarítottam a teraszt. Még kint voltak balkonládában a virágai... Az enyémek is kint vannak, de ez most tényleg nem fontos.

Nem emlékszem, mióta "lakom" anyunál. Ami érdekes: megvagyok néhány ruhával, nincs külön szekrény, polc. Eddig a hétig még meleg ruha se volt nálam, mégsem fagytam meg. Mennyire kevés is elég lenne a boldoguláshoz. Mennyire nem fontosak a tárgyi dolgok és sok más, amit nélkülözhetetlennek vélünk.

2 megjegyzés:

  1. Igen, csak akkor jössz erre rá, amikor valamiért így hozza az élet. Nem az anyagiak, meg a tárgyak fontosak, csak így hisszük. Sokkal fontosabb (lenne) az egymás iránt szeretet, odafigyelés. ♥♥ Mindent jól csinálsz. ♥♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 💗 Most 2024. májusa van. Anyu 4 hónapja ment el. Pakoljuk a lakását, egy hét múlva meghirdetjük. Sok dolgot hoztam át tőle. Mind hasznos. Nincs mindegyikre szükség. Amit nem használok majd egy év alatt, elajándékozom. Még mindig nem tiszta a kapcsolatom a tárgyakkal. Jó lenne tudni "tárgyfüggőség" nélkül élni.

      Törlés