2013. szeptember 22., vasárnap

42. nap / Utazásos-vendégséges (és edzős-kajatartós)

Csütörtökön jöttem haza a nyaralásról, pénteken Hőgyész, anyuéknál, szombaton Pécs, hát nem mondom, hogy mosoly ült az arcomon, amikor ma reggel fél 6-kor megszólalt a telefonom - amúgy nagyon kedves dallamű - ébresztője. A  mai program ugyanis Zsombó volt (egy Szeged melletti település). Szóval vekker, ágyból kipattanás, szemcseppentés, mosdó, motiváció, edzés.
 
Az edzés  ma Zuzka volt alapos bemelegítés után:
 

 
A gyakorlatok ezek voltak. Folyamatosan csináltam 10 percig, mindegyik gyakorlatból 8-at. Négy perc után égtek a combjaim és alig kaptam levegőt. De végignyomtam böcsülettel. Aztán alaposan nyújtottam, méghozzá minden izomcsoportra.
 
Majd gyors tusi, gyors öltözés, reggeli készítés, ajándék csomagolás E-nek (szülinapja lesz októberben), B-nak, P-nak, blogírás (6. heti eredmények) közben gyors reggeli, aztán villámgyors kajapakolás a napra, és indulás a barátnőmékhez, a tündér keresztlányomhoz és B-hoz.
 
Reggeli: 2 egész tojás+3 fehérje, 1 paradicsom, 1 paprika, 2 puffasztott rizs szelet.
 
 
A tízórai Tataháza környékén ért, el is vittem az almát, de egyszerúen nem találtam meg (női táska...). Így vizet ittam.
 
Amikor odaértünk P-hoz, megittam 6 pohár vizet, annyira szomjas voltam, pedig az úton is ittam rendesen...
 
Az ebéd már a vendégségben ért, a többieknek párizsi csirke szelet volt és istenien illatozó - azt hiszem - gombával töltött sajtos sült hús, párolt zöldség és rizs, én elővettem a dobozomat, benne rizs, 90g lakt.mentes túró, 50g növényi joghurt, és felaprítottam hozzá a zacskóban vitt 2 szilvát és 1 barackot.

 
A lányoktól kaptam egy koronát, hogy igazi királynő lehessek, így ünnepeltük E. szülinapját. A torta P. által készített tiramisu torta volt, mennyeien illatozott, és megnyaltam a krémet, hát mislen csillagot neki! De nem ettem belőle.

 
 
Az uzsonna az udvaron volt, mert szépen sütött a nap, a kintihez képest a lakásban hideg volt... 90g lakt.mentes túró, 50g növényi joghurt, 2 szelet puffasztott rizs.

 
Majd hazavezettem (súrolom az 1000 km-nyi vezetést 10 nap alatt).
 
Vacsora: 1 adag lakt.mentes vaníliás fehérjeturmix. Most kortyolgatom, de nincs energiám lefotózni...
 
És ma újból vállon veregetem magam, mert reggel sikerült megcsinálni az edzést, elkészültem mindennel, vittem dobozban a napi elemózsiát, elég vizet ittam (olyan 3 litert), és ugyan ehhez IGAZÁN NAGY önfegyelem kellett, de nem ettem a tortából.
 
Ja, kérem, és nem is mondtam még, hogy elvégeztem a gerontológia tanfolyamot, és hivatalosan is idősgondozó vagyok :)
 
 

2 megjegyzés:

  1. Gratula az idősgondozó végzetségedhez, és az önfegyelmedhez (az ebéd és torta megnemkóstolásához)!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) A tanulás sosem jelentett problémát, a kajával való önfegyelmet nehéz volt kifejlesztenem magamban, de megéri. (Jajj, pedig az a töltött hús...! És a torta!!!! Az illata is olyan volt, mint egy álom!...)

      Törlés