2020. január 4., szombat

Dobozolás 3 napra


Ez egy nagyon gyors menü. Hamar megvan, nem kell sokat méricskélni, elég hozzá egy serpenyő és egy lábos, tehát nincs sok mosogatnivaló sem, elég ideális. Anyagilag is rendben van (iszonyatosan drágák az élelmiszerek -is-). Ja, és úgy kezdődik, hogy bundás kenyér, tehát számomra főnyeremény. :)

R: bundi kenyér, paprika
T: alma, mag (2x dió, 1x mandula)
E-U: elméletileg rakott izé, gyakorlatilag rizs, zöldség, sajt, kis tejföl (a hús adag helyett megy majd egy fehérjeszelet- nem ideális, de a hús... ajjaj, inkább nem. A zöldséget sem szeretem, de inkább megeszem mint a húst.)
V: tojás, paprika

Sokan érdeklődtök, miért pont ilyenek eszek, hogy bírok 3 napig egyfajtát enni.

Ami nekem fontos:

- gyorsan készíthető legyen
- megoldható legyen 2 lábossal és/vagy 2 serpenyővel (mert ennyim van)
- ne legyen sok mosogatnivaló
- a lehető legolcsóbb legyen.

3 napig ugyanaz:

Ha valaki imád enni, az én vagyok. Csakhogy az utóbbi 10 évben megtanultam az ételre úgy tekinteni, mint táplálékra. Az utóbbi évben pedig már mint energiára. A szervezetünknek energiára van szüksége, azt visszük be az étellel. Konkrétan mindegy, ez miből áll, lehet pizza és kóla is, akkor az az energia. Aki kicsit tovább gondolkodik és figyel magára, rájön hamar, hogy vannak értelmes energiaforrások: amitől jól vagyunk, ami jó hatással van ránk, és hogy ha már energiát adunk a szervezetünknek, érdemesebb ezekből, a számunkra hasznosakból választanunk. 

Még mindig nem szeretek dobozolni, azt szeretem, amikor készen van és szépen felsorakozva pihennek a napi menük a hűtőszekrényben. Tehát minden nap biztosan nem főznék még magamra sem. Nyáron szoktam 2 napra készülni, ilyenkor 3 napra főzök előre. Nem mindig az van, ami a fogamravaló lenne, van, hogy nem kívánom vagy kicsit unom, de nagyon hálás vagyok azért, hogy van mit ennem, hogy készen van és csak vinni kell, akár munkahelyre is, nem nyavajgok, amiért 3 napig ugyanazt eszem.


A döntés itt

Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt

Dobozolások (gyűjtemény) itt
2020. első dobozolása itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése