2022. május 24., kedd

Hétfő



Készítettem a napokban néhány fotót, hogy jó lesz a blogra, olyan régen volt már fent kajás kép. Aztán gyűlnek a mappában. A fenti még az egyik ebédem, a vasárnapi, a második az egyik vacsorám.

Rohannak a napok. Eltelik a hétfő és este megkérdezem magamtól: ennyire öreg vagyok, hogy így elfáradok? Tény, hogy eleve a munkanap annyira feszített, sűrű, sokrétű, hogy fél 4-kor már sokszor a nevemet sem tudom, és ugye az a napnak csak egy része. 


(Az oktatás annyira dübörög, hogy pl németből van egy könyv, egy munkafüzet, füzet. Ha azt szeretnéd, hogy legyen játék, móka, kacagás, játékos tanulás, differenciált fejlesztés, akkor minden egyes órához készülni kell: netes kereséssel, pedagógus csoportos kérdésekkel, nyomtatással, laminálással, dobókocka szerzéssel, ötletekkel, játékkészítéssel, fénymásolással, (...). Fizikai képtelenség minden órára alaposan felkészülni.)



 

4 megjegyzés:

  1. Friss: "„sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalinlöket. " (Parragh László, forrás: https://hvg.hu/elet/20220526_Parragh_A_tanaroknak_ott_a_szabad_nyar_a_tuzoltoknak_meg_az_adrenalinloket?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3Ls-x-5qsshbR961ArO9HK8u9xQloHOdjNbnqKj0XIc7uXWx_vN2n6Kx4#Echobox=1653564674) Na, látod? Ez egy rendes ember!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most találtam: "Gábor György:
      Az a helyzet, hogy akiket szexuális erőszak ér, az mind megérdemli, mert rövid szoknyát hord, netán kibontott hajjal jár, esetleg túl nagyok a keblei, vagy éppen ellenkezőleg, ráadásul minek ment oda és így tovább.
      Az ukránok is megérdemlik a sorsukat, naná, de még mennyire, elvégre nincsenek is, mégis úgy tesznek, mintha lennének, aztán csodálkoznak, ha jön a baj, s hogy Putyin gyilkolja őket, persze csak azért, hogy a legnagyobb jószándékkal és jóakarattal bebizonyítsa az abszolút objektív igazságot, hogy ukránok márpedig nincsenek is, vagy ha mégis vannak, akkor majd ő tesz róla, hogy ne legyenek.
      Most pedig jött a mai magyar mezőnyben is szemet szúró módon a teljes intellektuális nihilbe és setétségbe hajló Parragh László, aki annak a merőben új, empirikus talapzaton nyugvó megfigyelésének adott hangot, hogy „a tanárnak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek”, szóval minek is járna nekik több pénz, különben is egy tűzoltót az adrenalin-löket motiválhat.
      Hogy mi van? Ennyi van. Parragh, merő jóindulatból elhallgatta, hogy a paidagógosz délután négykor beül az iskola előtt parkoló Maseratijába, s alig várja már, hogy a föci, a biosz, a matek vagy a töri órák után végre odahaza alámerülhessen szerényen visszafogott, de kétségtelenül elegáns franciakertjének feszített víztükrű swimming pooljában, különféle koktélokkal a kezében, míg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, nevezett paidagógosz házi rabszolgája kijavítja a százharminckilenc iskolai dolgozatot, megtartja a szülői értekezletet, beszél Józsika, Sanyika, Marika és Évike apukájával, s Bélus, Csöpi, Terike és Robika anycikájával, aztán Parragh rabszolga elkészíti a holnapi reprezentációs anyagot, felkészül a swimming poolban még mindig önfeledten fürdőző tanár helyett az órákra, olvas, halad az új szakirodalommal, hogy ne a tanítványoktól tudja meg, mi az új dörgés a fizikában, a biológiában, a kémiában, a történelemben, és már hipp-hopp, el is telt a nap, a tanár észre sem vette azt a néhány órát a feszített víztükrű medencében, ám Parragh rabszolga még mindig a matekkal tökölődik, meg az osztálykiránduláson töri a fejét, meg holnap értekezlet, meg több óra helyettesítés, ugyanis néhány marha kolléga elment az iskolából, mivel nem szeretik, ha szakmányban alázzák meg őket, erőszakot követnek el rajtuk, kicsit leköpik és leokádják mindet, pedig megérdemlik, minek hordanak átlátszó tüll ruhát, férfi és nő paidagógosz egyaránt, hát ne csodálkozzanak, s legközelebb majd lesznek szívesek nem az iskola előtt leparkolni a BMW terepjárójukkal, avagy a titkosszolgálatokért felelős minisztertől tartós használatra megkapott helikopterükkel.
      És a nyári szünetre nem csak azért van szükségük, hogy az őszi, téli és tavaszi embertelen és semmibe vett napi 32 órás robot idejét középarányosan visszaállítsák a napi 24 órás menetidőre, hogy valahogy kijöjjön nekik is az évi 8.760 óra, máskülönben számukra az év körülbelül 11.327 órából állna, hanem azért is, hogy megpróbáljanak valamelyest regenerálódni az olyan elviselhetetlen, merőben aszociális, kezelhetetlen, felfelé örökösen stréberkedő és nyalakodó, lefelé a kisebb és gyengébb osztálytársaikat agyba-főbe püfölő, szellemileg kissé visszamaradott lurkóktól, s azon lenni, hogy felnőtt korukra ne váljanak ezek olyanná, mint Parragh Lacika.
      2022. 05. 26."
      Megjegyzés: nincs nyári szünetem, csupán a törvény szerint járó szabadságomat írják ki nyárra és a tavaszi meg őszi szünetre. Év közben csak úgy vehetem ki a szintén törvényileg megengedett X %-nyi szabadságot, ha a kollegáim szívnak emiatt, mert így is 1 pedagógussal kevesebben dolgozunk, ha valaki szabira menne, ketten végzik a 4 ember munkáját. :(

      Törlés
    2. De ez sem semmi: https://index.hu/belfold/2022/05/26/tankerulet-jutalom-tanarok-pedagogusnap/?fbclid=IwAR0sfTAWRTuT_Tz4vxvePA6m-bRYzBXRXRgW6GARcOLIE9zSg-Yb8Bhb4Ak

      Törlés
    3. Pár éve is felajánlották ezt az összeget. Nem kértük a nagylelkű jutalmat, nem vagyunk hozzászokva a bőség eme formájához. :D

      Törlés