2014. október 28., kedd

Kedd (Mo. 14/2.)


Korán ébredtem. Kábé mint egy 90 fokon mosott, 1200-as fordulaton órákig centrifugált mosogatórongy... 
Sok telefon, egyeztetés után a heti menetrend nagyjából összeállt. Pörgős hét lesz sok utazással, ide-odával, így a ma délelőttöt rászántam a nemszeretem dolgokra: takarítás, ügyintézés, ételkészítés előre... 
Már ma délután utazom, megkezdem az első 200 km-em leautózását, sok célból. Ezért dobozoltam, reggelinek valót holnapra és két adag csokikrémet mára és holnapra.
Közben megsült egy adag szezámos kenyér és egy adag kakaós piskóta. A piskóta szerepel a heti menütervben, a kenyérke majd a jövő hetiben (szimplán CH bevitel és egy kis változatosság céljából).
A sok költözésnek mindig ára van. Az egyik: általában nem találja az ember a dolgait. Én ma így jártam a kézi mixerrel. Ráadásul nem az enyém, anyutól kaptam kölcsön, jó lenne hát rálelnem. De tény: a piskótához a 12 tojásfehérjét hagyományos, "nagymamis", spirálos habverővel vertem fel. Tökéletesen működik, és remek kar edzés!

Már dél volt, de a köd még mindig nem szállt fel. Hajnalban így autózni kész élmény volt, de a teraszról nézve fantasztikusan szép volt a látvány.

Bőrszerkósra vettem a figurát és nyakamba vettem Baranyát, majd Tolnát. Ma volt a második találkozás a pszichocsajjal, és egyben találkozás önmagammal. Kegyetlen volt. Az utat Hőgyészig végig bőgtem a ködben, az ismeretlen útvonalon, a sötétben... Az este már anyuéknál ért, itt ettem meg a hozott alapanyagokból a vacsorát. Jó kicsit itt lenni -bár irtó fáradt vagyok-, jó, hogy itt vannak a húgom gyerekei (nagyon ritkán látom őket). Holnap még egy közös nap, aztán irány Mohács.


R: rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, 1 ek sertészsír)
E: csokikrém, marék mogyi
V: tonhal saláta

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

5 megjegyzés:

  1. Ezek a pszichocsajok ilyenek....
    Bőgni közben és előtte-után nem szoktam, csak izzadni mint aki villamosszékben ül... Ehhez értenek ezek... :D
    Amúgy ennek örülj!

    VálaszTörlés
  2. A piros színű tányérnak van pszichés megközelítése is....nálad is szerepet játszik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam a piros tányér a piros tányér szerepét játszotta :) Ezt kaptam, ebből ettem :)

      Törlés
    2. Az ember nem is gondolná, hogy egy piros tányér egyszerűen csak egy piros tányér... :-)))

      Törlés