2012. augusztus 22., szerda

Kész a saját cukormentes lekvárom!

Ma már említettem (lilára kattolva olvashatod), hogy sok a gyümölcs, és most nem adom ;-) Kerestem-kutattam a recepteket, hogy lehetne cukormentesen és tartósítószermentesen eltenni, de igazán konkrét választ nem kaptam. (Tudom, tudom: pontosan kifejezve hozzáadott cukortól mentes...) Így gondoltam egy nagyot, és tettem el teljesen natur szilva-őszibarack lekvárt, egy üveggel, próbaképpen, 3 üveg doktorötkereset édesítőszerrel (szilva pur), és a többi édesítésmentes, 5 g doktorötkerrel (csak szilva).


Lett egy félig tele (figyeled? nem félig üres ;)) üveggel is, azt eszem majd meg először. Az egész megvolt 2 óra alatt, tudom, hogy házi gyümölcsből van, kicsit darabosra hagytam, mert én úgy szeretem, ha a lekvárban érzem a gyümölcs íze mellett a gyümi darabkáit is, tudom, mi van benne. A joghurtot már régóta én készítem gyümölcsösre, így abba is kiváló lesz a kis lekike. Ha sikerül még gyümölcsöt szereznem, azt is befőzöm! Hiszen így benne van a szívem, a lelkem, a nyári nap melege is, amire nagyon jó lesz majd emlékezni a zord, téli napokon. :) Ezeknek pedig most éneklek egy lágy altatót, és elteszem őket aluszkálni a dunsztba. És fel sem keltem őket a szülinapomig :))

2 megjegyzés:

  1. Igazán remek ötlet! Szinte már érzem is a számban a fenséges leki ízét!
    Igen. A házi befőtt - ha nem is bio - összetevőit legalább ismerjük... Ja, és ízfokozó mentes! :)
    Nos, jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés