2012. december 4., kedd

Recept: Gesztenyés-szilvás csirke

A csirkemellet (100 g) vékony szeletekre vágom lapjában, kevés tejjel leöntve, sózva, borsozva hűtőszekrénybe teszem legalább egy órára. Majd a szeleteket (ha lenne klopfolóm, kiklopfolnám) megkenem gesztenyemasszával és csíkokra vágott aszalt szilvát teszek rá. Feltekerem egyenként a szeleteket, fogpiszkálóval összetűzöm, a mini tepsibe teszem, icipici oliva olajjal meglocsolom és a gáz sütőmben 6-os fokozaton (8 a maximum) fél óra alatt megsütöm. Negyed óráig lefedve, negyed óráig fedés nélkül. A zöldségköretet is együtt sütöm a hússal: a kívánt zöldségeket megpucolom, darabolom, a hús mellé teszem. Ez most éppen brokkoli, (20 g), kelbimbó (50 g) és krumpli (50 g).
(364 kcal, 30 g F, 51 g CH, 2 g zsír)
 

2 megjegyzés:

  1. Bokodi M. Gábor :)2012. december 4. 18:11

    Hmmm... srácok; ez egyszerűen isteni fincsi! Tudod Timcsi?! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, Gabcsi, meg a szívcsi, meg a lávcsi, meg a fíling ;-)

      Törlés