2017. június 29., csütörtök

Csütörtök: anyu nálam nyaral/4.

A tegnapi irdatlan kánikula után ma egész délelőtt esegetett az eső, felhős volt az ég, határozottan hűvös volt végre. Anyuval bevettük magunkat a városba, nekem is volt intézni valóm, ő pedig be tudott vásárolni. Náluk csak egy-két bolt van, azokban sem túl nagy a választék és méreg drágák. itt azért vannak multik, ahol sok dolgot olcsóbban be lehet szerezni, M. nyaraltatásához is talált diabos dolgokat. És hogy a cuccost a Dunaszekcsőn gyűjtött köveivel együtt haza is tudja juttatni, elvittem kocsival. Még előtte gyors ebéd itthon, aztán go.


A mindent bele rántotta után csöpp desszert: habos kávé.


Már az úton újra iszonyat meleg volt. És maradt estig a hőség.


Persze ma is a kert friss, zsenge és bio csodáival megpakolva jöttem haza. Ez alapján készül az étkezési tervem a következő pár napra.


Mamit is jó volt újra látni. Szerencsés vagyok, amiért még van nekem 87 évesen, megölelhetem, beszélgethetek vele, nevethetünk együtt. 

Szerencsés vagyok, amiért még anyu is itt van, jól van, és jó pár éve le tudtam ülni vele és fel tudtam tenni neki az összes kérdésemet, amit évtizedekig nem mertem. Sokat sírtunk, de megbeszéltük a dolgainkat és ma már úgy fogadjuk el egymást, amilyenek vagyunk. Nagyon örülök, hogy lejött hozzám pár napra. Jó volt kicsit együtt lenni, örülök, hogy kimozdult kicsit és egész klassz kis spontán napokat csináltunk magunknak.

Szerencsés vagyok, mert idén nagyon tudatosan és határozottan osztottam be a fizetése(i)met, így nem volt most gond, hogy például tele tankoljam a kocsit vagy elmenjünk strandra. 

Egy következő "buli" is szervezés alatt, a húgom gyerekei jönnek nemsokára hozzám nyaralni. Izgalmas és nem mindennapi dolog is tervben van (nem, idén nem mászunk le a föld alá), remélem, sikerül úgy megszerveznem, ahogy szeretném.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése