2015. május 15., péntek

Sáfrányos zöldség ragu

Hozzávalók:

  • csípős paprika
  • tv paprika
  • 1 szelet piros paprika
  • gomba
  • csemege hagyma
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • 1 ek sertészsír
  • pár falat paradicsom
  • 1 közepes cukkini héjastól
  • garam masala
  • csípős curry por
  • szercsendió
  • cocomas (kókusztej sűrítmény)
  • sáfrány
  • házi paradicsomlé

Így készítettem:

  • A lila- és vöröshagymát a zsíron üvegesre pároltam.
  • Ráöntöttem a megpucolt, viszonylag apróra feldarabolt zöldségeket.
  • Átpároltam.
  • Ráöntöttem a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
  • Amikor félig megpuhult, rátettem a cocomast és a fűszereket.
  • Készre főztem (végig nagy lángon, néha megkeverve, a végén kis lángon).
  • Ízlés (és étrend) szerint kihagyhatók hozzávaló zöldségek és kerülhet bele más is (brokkoli, karfiol, zöld hüvelyű zöldbab...).
  • A sáfránnyal vigyázni kell, mert mindent sárgára fest :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése