Hozzávalók (2 adaghoz):
# 2 nagy vagy 3-4 kis kaliforniai paprika # 250g darált hús # 1 közepes vöröshagyma # 2 tk paradicsompüré # 2 tk víz # só, bors# csöpp folyékony édesítő # kis marék reszelt sajt # kis zsiradék
Elkészítés:
# Az apróra darabolt hagymát zsiradékon üvegesre pároltam.
# Hozzáöntöttem a húst, sóztam, borsoztam, jól átsütöttem kevergetve.
# A paprikák tetejét késsel levágtam. A magházat kivettem. A szépségek egy enyhén olajjal megkent tepsibe kerültek.
# Megtöltöttem őket a hússal, a kalapjukat feltettem.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütöttem, amíg kezdtek megsülni a paprikák (kb 15 perc), majd 150 fokon még 5-10 perc kellett nekik, addig elkészült a szósz.
# A paradicsompürét a vízzel kis lábosba öntöttem.
# Hozzákevertem csöpp sót és egy csepp folyékony édesítőt.
# Tálaláskor a töltött paprikákat kevés reszelt sajttal szórtam meg.
Gyors és nagyon finom!
Töltött paprika itt
Töltött paprika másképp 1. itt
Töltött paprika másképp 2. itt
Töltött paprika másképp 3. itt
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha