2017. április 12., szerda

Perfekt!

Itthon, 13. nap: elveszett fonal

Valahol elvesztettem a fonalat. Nem, nem horgolok, a naplóírásra értem. 

Március 31-én, 12 napja jöttem haza Ausztriából. És belecsaptam a lecsóba. Sok helyen voltam, sok emberrel találkoztam, sok mindent csináltam. Maximálisan intenzívek a napjaim, mégsem jutok el mindenhova, nem tudok sokakkal találkozni, pedig szeretnék, nem tudok mindent véghezvinni, ami megfordul a fejemben. Pihenés megint nem nagyon volt, azt leszámítva, hogy maga az itthonlét is pihenés. Reggelente hallgatni a terasz előtti arborétumomban a madarak vidám csiripelését, csak úgy nézni a fákat, látni a napfelkeltét és a naplementét, futni, sétálni (...), szabadon. Igazi boldogság. Vagy csak úgy elmenni egy játszótérre és hintázni a napsütésben:


Vagy anyuékhoz autózni, látni őket, gyönyörködni a mindig más, de mindig csodaszép kertben:







Anyu és én :)


És jó kreatívkodni (ha épp olyanom van), ma kreáltam egy sajtos rudat...


... és sütöttem egy szezám snacket is.


És megsütöttem a kenyeremet Ausztriára.


Pár napja a reggelim egy keto kávé, 9-10 óra körül.

Ebédre "valami", ma például pár sajtos rúd és szezám keksz (ld. kicsit feljebb).

Este vagyok éhes, akkor van valami "komolyabb", ma sült darált húst (gomba nélkül) és tükörtojást ettem.


Időjárás előrejelzés, Hetzmannsdorf:



És ez csak az előre látható egy hét, úgyhogy kicsit gatyafelkötéses volt a csomagolás. Tettem be rövid nadrágtól kezdve pántos pólón át a nagykabátomig mindent. Inkább legyen nálam, mint hogy melegem legyen avagy fázzak. Holnap már csak utolsó simítások, péntek hajnalban indulás.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


Sajtos rúd

Van nekem egy régi receptes füzetem, kamasz korom óta gyűjtögettem benne a -hagyományos- recepteket. Megtaláltam a sajtos rudat. Még sosem sütöttem, a hagyományos változatot sem, de ma elkészült átalakítva.

Eredeti recept:

300g liszt, 1 tk sütőpor, 100g vaj, 150g tejföl, 1 tk só, a tetejére 1 tojás, 150g reszelt sajt.


Az én variációm:


Hozzávalók (24 darabhoz):

# 100g Szafi Fitt szénhidrátcsökkentő lisztkeverék # 50g szezámmagliszt # só ízlés szerint # 100g szobahőmérsékletű vaj # 150g laktózmentes joghurt # 1 mk sütőpor # pár csepp citromlé # a tetejére 1 tojás, 100g reszelt sajt

Elkészítés:

# Minden hozzávalót kézzel összegyúrtam egy tálban.
# Kisodortam.
# A tetejét megkentem felvert tojással.
# Rászórtam a sajtot.
# 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron addig sütöttem, amíg a sajt aranybarna lett.

1 db tápértéke: 57 kcal, 3g F, 5g zsír, 0.48g CH

Fontos figyelmeztetés: nagggyon finom!!!


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs

Lehet, hogy nem olyan életet élsz, amilyenről álmodtál, de olyat, amiről sokan mások csak álmodnak.