172. nap az előre főzésben, dobozolásban. Egy hétig nem dobozoltam. De okosan ettem, ami tökéletesnek bizonyult súlytartásra. Mától újra elővettem a dobozokat és kiszámolt menüt készítettem 3 napra.
R: bundás kenyér, paprika (a mai már a gyomromban)
T: mogyoró, alma
E-U: sajtos tészta
V: tojás, paprika
Az eredeti menüben szerepel csirkemell, ezt cseréltem le sajtra, tejfölre és lesz még az ebédekhez fél-fél fehérjeszelet is. Makróügyileg mehetne egy egész, de pénzügyileg nem.
Kenyér sem volt a burgonyás-rozsos, amit venni szoktam, és nem kezdtem el olvasgatni a többi CH-tartalmát, hanem az árcédula alapján levettem a polcról a következő legolcsóbbat. Meglepődtem, mert ehető, és itthon azért ránéztem a tápérték-táblázatra és a CH-érték 50g/100g, nem is vészes.
Az almát Szekszárdon vettem, útba esik anyuék felé, a Czikk halas melletti garázssoron árulnak 200 Ft/kg-ért (!!!!!) többféle almát, simán megéri ott megállni.
A sajt és a tejföl akciós.
A tészta a legolcsóbb teszkós durum.
A mogyoró is teszkós. Az aldis finomabb, de drágább. Ez a kék zacskós, fél kilós.
Paprikáért érdemes (Mohácson) a Vilihez menni a zöldségesbe, olcsóbb a boltinál és mindig (!) friss, gyönyörű a zöldség.
Dobozolós gyűjtemény bejegyzés itt.