Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2015. január 31., szombat
Szombat (Mo. 14/13.)
Délelőtt: 1 szelet cheddar sajt, 2 falat kolbász, marék sós mandula
E: halászlé
Desszert: egyszerű somlói
V: sajtos-sonkás rántotta, saláta, somlói
Mozgás: 1 óra séta
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Egyszerű somlói
Hozzávalók:
- 8 tojás
- édesítő (én 4 db pötyit használtam a tésztához, 2 db-ot az öntethez, előtte kanállal szétmorzsoltam)
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- kb 1/2 dl növényi tej
- 2 ek cocomas (kókuszsűrítmény, elhagyható)
- vanília aroma
- rum aroma
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztottam.
- A sárgájához édesítőt, vanília aromát és sütőport kevertem.
- A fehérjét mixerrel kemény habbá vertem.
- A fehérjehabot a sárga masszához kevertem falapáttal.
- 160 fokra előmelegített villany sütőben, nagy tepsiben, sütőpapíron 20 percig sütöttem.
- A piskótát felkockáztam.
- Öntet: 1 ek kakaóport felforraltam fél dl növényi tejjel, cocmas-szal és édesítővel. Amikor kicsit kihűlt, rum aromát kevertem hozzá.
Megjegyzés:
Kisebb tepsiben sütve magasabb lesz a piskóta.
(Annamária Ancsi Rusu ötlete alapján.)
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
2015. január 30., péntek
2015. január 29., csütörtök
Csütörtök (Mo. 14/11.)
R: szezámos lappancs, vaj, kávé
E: 2 marék mogyoró
V: zöldséges hús, 1 tojásból rántotta, saláta
Mozgás: 2 óra séta
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Szezámos lappancs
Avagy gyors "kenyér".
2 tojás
2 ek szezámmagliszt
só
Ezeket villával összekevertem.
Forró kókuszzsíron serpenyőben kisütöttem.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Inkognitóban 3
Reggeli otthon: piskóta |
Benzinkúton |
Szép, de nem ettem meg |
Ebéd a szálláson |
Szállás |
Séta
Matróz |
Szállás. Itt szauna, 'dzsakudzi'. |
Esti séta
Vacsora:
Séta |
Szállás |
Hazafelé
Ebéd |
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)