2015. január 31., szombat

Szombat (Mo. 14/13.)





Délelőtt: 1 szelet cheddar sajt, 2 falat kolbász, marék sós mandula
E: halászlé
Desszert: egyszerű somlói
V: sajtos-sonkás rántotta, saláta, somlói

Mozgás: 1 óra séta







Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Egyszerű somlói





Hozzávalók:

- 8 tojás
- édesítő (én 4 db pötyit használtam a tésztához, 2 db-ot az öntethez, előtte kanállal szétmorzsoltam)
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- kb 1/2 dl növényi tej
- 2 ek cocomas (kókuszsűrítmény, elhagyható)
- vanília aroma
- rum aroma

Elkészítés:

- A tojásokat szétválasztottam.
- A sárgájához édesítőt, vanília aromát és sütőport kevertem.
- A fehérjét mixerrel kemény habbá vertem.
- A fehérjehabot a sárga masszához kevertem falapáttal.
- 160 fokra előmelegített villany sütőben, nagy tepsiben, sütőpapíron 20 percig sütöttem.
- A piskótát felkockáztam.
- Öntet: 1 ek kakaóport felforraltam fél dl növényi tejjel, cocmas-szal és édesítővel. Amikor kicsit kihűlt, rum aromát kevertem hozzá.

Megjegyzés:
Kisebb tepsiben sütve magasabb lesz a piskóta.

(Annamária Ancsi Rusu ötlete alapján.)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció






Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

2015. január 29., csütörtök

Csütörtök (Mo. 14/11.)



R: szezámos lappancs, vaj, kávé
E: 2 marék mogyoró
V: zöldséges hús, 1 tojásból rántotta, saláta

Mozgás: 2 óra séta

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Szezámos lappancs


Avagy gyors "kenyér".

2 tojás
2 ek szezámmagliszt


Ezeket villával összekevertem.

Forró kókuszzsíron serpenyőben kisütöttem.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Inkognitóban 3


Reggeli otthon: piskóta

Benzinkúton

Szép, de nem ettem meg

Ebéd a szálláson

Szállás
 Séta












Matróz

Szállás. Itt szauna, 'dzsakudzi'.
 Esti séta



Vacsora:



Séta

Szállás
Hazafelé









Ebéd

Facebook oldal: Boszorkánykonyha