2023. február 25., szombat

Dobozolás négy napra

 

Szombat. Habár (hála, hála, hála) ma nincs munkanap, itthon is van tenni-vennivaló, nem is kevés. Reggel 35 dolog került a listámra. Priorizáltam: a legfontosabb a főzés, dobozolás. Reggel 8-ra készen is voltam. Íme:
 

A fenti kép az összes cucc, főztem anyunak és M-nak is. És itt az enyém dobozolva:



Reggeli: pur kenyér (ez most 2 napi reggeli, szerezni kell még kenyeret), vaj, májas, sajt, paprika.

Ebéd: 2x csicseriborsó főzelék tükörtojással, 2x tonhalfasírt salátával.

A csicseriborsót nem szeretem, de főzeléknek fantasztikus.

Vacsora: tojás, sajt, paprika (vagy saláta), pur buci.

Nézegettem a blogon a korábban dobozolt menüket. A nagy része ma megvalósíthatatlan az irtózatos árak miatt. Beugrottam a boltba akcióvadászatra és azt láttam, hogy az emberek döntő többsége azt csinálja, amit én: áll a polc előtt és szörnyülködik, majd anélkül, hogy levenne valamit a polcról, továbblép. Mert már akciósan is botrányosak az árak. (És ez még nem a vége...) Ha M. nem venne meg sok mindent, sokkal szegényesebb lenne az étkezésem...

A reggel összeírt 35 teendőből 14 kész volt délután 2-re. Haladgatok tovább...

Tonhalfasírt recept(ek)

Van egy régi tonhalfasírt receptem (vagyis kettő), mennyei, de régóta egyszerűbben készítem, így szintén mennyei. Én tökmagolajos-sós jégsalátával szeretem a legjobban.






Ma pedig (hogy közben mást is tudjak csinálni) sütőben sütöttem, egyben az egészet.


Hozzávalók (2 adaghoz):

- 1 tonhal konzerv (én az olajosat jobban szeretem)
- 100g főtt rizs
- 2 tojás.

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban kanállal összekeverem. Forró olajban, serpenyőben kisütöm.

(Avagy mint ma: sütőpapírral bélelt tepsiben, egyben sütöttem, kb 3/4 óra volt, 180 fokon, alsó-felső sütésen. A képen 4 adagnyi van a tepsiben.)