Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2012. július 19., csütörtök
Vacsora
Mai vacsim összecsomagolás közepette egy májkrémes kornspitz volt, hazacuccoltunk a Duna-partról. Ez maga felért egy edzéssel, ha érdekel, részletesen is elmesélem, melyik izmaimat hány kilós súllyal és ismétlésszámmal dolgoztattam meg. A gyerekeket rögtön lefürdettem, és egy rémséges mesét meséltem a kedvenc könyvükből: Scooby Doo és a boszorkány szelleme...
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Napi bölcs
Tényleg érdemes megfontolni, melyiket választod. A képen látható mennyiségű olajban, a mellette lévő csirkében, és a jóval több zöldségben ugyanannyi kalória van. Tuti, hogy ennyicske olajjal nem lakok jól. A csirkét nem igazán szeretem (a húst úgy általában nem komálom), a zöldség viszont jöhet! :))
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Frissítés 2005-ből: már más a véleményem :)
Reggeli: Gombás-hagymás-spenótos tojás
Gombás-hagymás-spenótos tojás
A gyerekek végignézték az ételképes albumomat, és ezt kérték ma reggelire. Van minden hozzávaló, igazán gyorsan elkészül, finom is, laktató és tápláló, hát legyen.
Recept:
Előlészítem a következőket:
- mosott, aprított zöldségek (gyakorlatilag bármi beletehető, amit szeretsz)
- felvert tojás
- fűszerek (nálam leginkább csak só, bors)
- serpenyő
- (akinek "ragadós" serpenyője van, annak olaj)
Így készül:
- felverem a tojást, fűszerezem, a serpenyőbe öntöm, kevergetés nélkül közepes lángon sütöm
- ha félig megsült, rádobom a zöldségeket, készre sütöm.
Ma végül csak sajt és paradicsom került kérésre a tojásra. Megint a gyerekek fotóztak:
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)