Van úgy, hogy annyi vizet iszom, hogy már nem bírok többet. Mármint vizet inni. De szomjas vagyok. A héten rákattantam a lájmonádéra: buborékos ásványvíz + egy csöpp édesítő + lime, azaz lájm. Issteni :)
Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. április 12., péntek
2013/16. heti étrend (Ausztria)
Zab :-) Kép: itt. |
04.15-
(Ausztria)
|
H
90/8.
|
K
|
SZE
90/10.
|
CS
90/11.
|
P
90/12.
|
SZO
90/13.
|
V
90/14.
|
R
T
|
bagett szendvics
|
bagett szendvics
546 kcal, 36 g F, 50 g CH, 16 g zsír
alma 52 kcal, - , 14 g CH, - |
zabkása,
255 kcal, 27g F, 27g CH, 3g zsír alma,
narancs
106 kcal, 1g F, 27g CH, - |
zabkása,
255 kcal, 27g F, 27g CH, 3g zsír alma,
narancs
|
zabkeksz, alma,
tej
|
zabkeksz, alma,
tej
|
zabkása, narancs
|
alma
|
|||||||
E
|
túró-
gombóc
|
túró-
gombóc
|
csirkemell, zöldség-
püré, saláta
469 kcal, 42g F, 32g CH, 20g zsír |
csirkemell, zöldség-
püré, saláta
|
zabpapi
|
zabpapi
|
zöldség-leves
|
U
|
zabkása
|
zabkása
|
bagett, sajtkrém
310 kcal, 9g F, 39g CH, 6g zsír |
bagett, sajtkrém
|
abonett
|
abonett
|
fehérje-turmix
|
V
|
mandula, sült pulykamell, paprika, paradicsom
|
sült tofu, paprika, paradicsom
124 kcal, 12 g F, 7 g CH, 5 g zsír 1358 kcal, 102 g F, 109 g CH, 49 g zsír |
rántotta
242 kcal, 22g F, 7g CH, 13g zsír 1483 kcal, 122g F, 134g CH, 42g zsír |
rántotta
1483 kcal, 122g F, 134g CH, 42g zsír |
csirkemell, zöldség
|
csirkemell, zöldség
|
spenót, tojás
|
Túrógombóc
Boszi(k)nak:
Hozzávalók (két adag):
Vendégeknek (2 adag):
Elkészítés:
Hozzávalók (két adag):
- 250g laktózmentes túró
- 1 tojás
- vanília aroma
- pár csepp folyékony édesítőszer
- 4 ek (kb 40g) apró szemű zabpehely
- 2 db abonett kenyér
- 1 kk oliva olaj
- natúr joghurt/tejföl
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, az aromát és az édesítőszert.
- Hűtőbe teszem legalább fél órára.
- Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
- Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a porrá aprított abonett szeletekkel és megpirítom.
- A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
- Joghurttal/tejföllel tálalom.
Vendégeknek (2 adag):
- 500 g félzsíros túró
- 2 tojás
- 40 g apró szemű zabpehely
- 20 g zabkorpa
- folyékony édesítőszer (bocsi, nem akartam két adag gombiért cukrot vásárolni)
- napraforgó étolaj
- panírmorzsa
- tejföl
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, a zabkorpát és az édesítőszert.
- Hűtőbe teszem legalább fél órára.
- Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
- Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a panírmorzsával és megpirítom.
- A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
- Tejföllel tálalom.
Napi tipp
"Tésztát" lehet készíteni csíkokra vágott/reszelet
- cukkiniből
- tökből
- sárgarépából...
Meg is főzheted kicsit előtte a reszelt tésztazöldséget, nyersen is ehető.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)