2013. április 12., péntek

Lájmonádé

Van úgy, hogy annyi vizet iszom, hogy már nem bírok többet. Mármint vizet inni. De szomjas vagyok. A héten rákattantam a lájmonádéra: buborékos ásványvíz + egy csöpp édesítő + lime, azaz lájm. Issteni :)


2013/16. heti étrend (Ausztria)

Zab :-) Kép: itt.

04.15-
(Ausztria)
H
90/8.
(utazás ki)
link itt
K
90/9.
link itt
SZE
90/10.
CS
90/11.
P
90/12.
SZO
90/13.
V
90/14.
R
T
bagett szendvics
bagett szendvics
546 kcal, 36 g F, 50 g CH, 16 g zsír
alma
52 kcal, - , 14 g CH, -
zabkása,
255 kcal, 27g F, 27g CH, 3g zsír
 alma,
 narancs
106 kcal, 1g F, 27g CH, -
zabkása,
 255 kcal, 27g F, 27g CH, 3g zsír
alma,
 narancs
106 kcal, 1g F, 27g CH, -
zabkeksz, alma,
tej
zabkeksz, alma,
tej
zabkása, narancs
alma
E
túró-
gombóc
419 kcal, 28 g F, 17 g CH, 26 g zsír
túró-
gombóc
419 kcal, 28 g F, 17 g CH, 26 g zsír
csirkemell, zöldség-
püré, saláta
469 kcal, 42g F, 32g CH, 20g zsír
csirkemell, zöldség-
püré, saláta
469 kcal, 42g F, 32g CH, 20g zsír
zabpapi
zabpapi
zöldség-leves
U
zabkása
217 kcal, 25 g F, 21 g CH, 2 g zsír
zabkása
217 kcal, 25 g F, 21 g CH, 2 g zsír
bagett, sajtkrém
310 kcal, 9g F, 39g CH, 6g zsír
bagett, sajtkrém
310 kcal, 9g F, 39g CH, 6g zsír
abonett
abonett
fehérje-turmix
V
mandula, sült pulykamell, paprika, paradicsom

1441 kcal, 95 g F, 122 g CH, 60 g zsír
sült tofu, paprika, paradicsom
124 kcal, 12 g F, 7 g CH, 5 g zsír

1358 kcal, 102 g F, 109 g CH, 49 g zsír
rántotta
242 kcal, 22g F, 7g CH, 13g zsír

1483 kcal, 122g F, 134g CH, 42g zsír
rántotta
242 kcal, 22g F, 7g CH, 13g zsír

1483 kcal, 122g F, 134g CH, 42g zsír
csirkemell, zöldség
csirkemell, zöldség
spenót, tojás

Túrógombóc

Boszi(k)nak:

Hozzávalók (két adag):
  • 250g laktózmentes túró
  • 1 tojás
  • vanília aroma
  • pár csepp folyékony édesítőszer
  • 4 ek (kb 40g) apró szemű zabpehely
  • 2 db abonett kenyér
  • 1 kk oliva olaj
  • natúr joghurt/tejföl

 
Elkészítés:
 
  •  Egy tálban összekeverem a túrót,  tojást, a zabpelyhet, az aromát és az édesítőszert.
  • Hűtőbe teszem legalább fél órára.
  • Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
  • Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a porrá aprított abonett szeletekkel és megpirítom.
  • A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
  • Joghurttal/tejföllel tálalom.
1 adag tápértéke (2 ek 20%-os tejföllel): 438 kcal, 23g F, 23g CH, 27g zsír


Vendégeknek (2 adag):

  • 500 g félzsíros túró
  • 2 tojás
  • 40 g apró szemű zabpehely
  • 20 g zabkorpa
  • folyékony édesítőszer (bocsi, nem akartam két adag gombiért cukrot vásárolni)
  • napraforgó étolaj
  • panírmorzsa
  • tejföl

Elkészítés:

  • Egy tálban összekeverem a túrót, tojást, a zabpelyhet, a zabkorpát és az édesítőszert.
  • Hűtőbe teszem legalább fél órára.
  • Vizes kézzel gombócokat formálom, forró vízben addig főzöm, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.
  • Közben egy serpenyőben az olajat összekeverem a panírmorzsával és megpirítom.
  • A gombócokat a morzsára szedem és megforgatom benne.
  • Tejföllel tálalom.
Halmai Réka, nagyon szépen köszönöm a receptet! (itt)

Napi tipp

Ha tésztát ennél, de nem hagyományosat.

"Tésztát" lehet készíteni csíkokra vágott/reszelet

- cukkiniből

- tökből

- sárgarépából...

Meg is főzheted kicsit előtte a reszelt tésztazöldséget, nyersen is ehető.