Jó éjszakát!
Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2012. július 21., szombat
Vacsora
Mai vacsim is egy fehérjeturmix volt. De hogy ne maradjatok ötlet és recept nélkül, íme: így készül egy A. B. lakoma :))
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Uzsonna: Meggyes zabkása
Meggyes zabkása
(P. fotója)
40 g zabpelyhet kétszeres mennyiségű vízzel 2 percre mikróba tettem, kis édesítőt, vaníliás fehérjeport és fagyasztott meggyet (100 g) tettem bele. Egy keverés után a forró kása felolvasztja a meggyet, a jéghideg gyümölcs pedig ehetőre hűti a kását. Nem nagy boszorkányság :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Tízórai és játék
Alma lett volna a tízórai, de annyira belemerültünk a játékba, hogy elszállt az idő... Az almát ebédre ettem meg.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Paprika
Az inkák is ismerték, Kolombusz orvosa hozta magával Amerikából, hazánkba a törökök hozták a 16. században, Szentgyörgyi Albert fedezte fel benne a C vitamint, van csípős, van kaliforniai...
Baldachinos paprikáim
Hogy mire jó azon kívül, hogy finom? Foghúsvérzésre, fogínysorvadásra, krónikus fáradtság ellen, élénkíti az anyagcserét, trombózisgátló, megakadályozza az érelmeszesedést...
Szépülni szeretnél? Használj paprika tartalmú szereket, hiszen regeneráló, kötőszövet-erősítő, tisztító, bőrpezsdítő hatása is van.
100 grammja tartalmaz: 1.2 g fehérjét, 0.2 g zsírt, 4.8 g CH, 9 mg kálciumot, 22 mg foszfort, 213 mg káliumot, 13 g nátriumot, 0.7 mg vasat: És a vitamintartalma: 420 mg A vitamin, 128 mg C vitamin, és B1 és B2 vitamint is tartalmaz.
Miért jó enni? Én pl. szeretem. De ha csípős paprikát eszel, az íze csökkenti az étvágyat. :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)