A hotelben ettünk reggelit és vacsorát. Minden alkalommal meglehetősen nagy volt a választék esténként, reggelire általában ugyanaz volt (joghurtok, kefír, kifli, két féle zsömle, három féle kenyér, két fajta rétes, kalács, sajttál, felvágottak, szalámik, virsli, debreceni, tojásrántotta, főtt tojás, ketchup, mustár, 5-6 féle müzli, gyümölcskosár, lekvár, margarin, 3 féle zöldség, tea, kávé, hideg tej, meleg tej, cukor, édesítő, méz, citromlé, narancslé, ásványvíz). A büfévacsora minden nap 5-6 féle ételt kínált, köretekkel, 2-3 féle levessel, és minden este volt desszert, saláták, vagy 8 féle ecettel, 2-3 féle öntettel.
Gombával töltött pulkamell első esti nyitásnak - ez mennyei volt (persze bunda nélkül ettem).
Sült karaj, 5-ös.
Töltött sertés hús, párolt brokkoli, 5-ös.
Mustáros sertés szelet, kitűnő. :-)
Sült csirkecomb, isteni :-)
Marhapörkölt - a husi kicsit zsíros volt, de amúgy nagyon jól készítették :-)
A reggeli tea nagggyon finom volt (kb 20 fajtából lehetett választani).
A kávé? Meg lehetett szokni ;-)
Késestető: Tető Étterem
Közvetlenül a kilátóval szemben, a hegy tetején található tágas étterem, nagy választékkal, alacsony árakkal. Nyitva tartás: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, vasárnap: 9.00-17.00-ig. Pénteken és szombaton: 9.00-18.00-ig. Egy kávét ittunk itt. Nagyon kellemes hely, barátságos személyzettel.
Gyöngyös: Pizzeria a Búboskemencéhez
1991-ben kezdte meg működését Észak-Magyarország legelső fatüzeléses, búbos kemencéjű pizzériájaként. Az ide ellátogató vendégeket látványkonyhával és tradicionális, eredeti olasz receptekkel várjuk. Idénynek és alkalomnak megfelelően az étterem rendelkezik galériával, pince helyiséggel és terasszal is!
| |
Nyitva tartás: Hétfő- Csütörtök és Vasárnap: 11:30-22:00 Péntek- Szombat: 11:30-23:00 Itt kétszer is voltunk: nagy a választék, az árak rendben, a kaja nagyon finom, a hely tündéri. |
Vegyes saláta csirkemell csíkokkal, balzsamecettel.
Tonhal saláta - na, ez nagyon ott volt a szeren!
M. pizzát evett itt:
Eger: Várkert Étterem
Csodaszép, frekventált helyen van. Az ételt szépen tálalták. M. grillnek beharangozott zöldségei tocsogtak az olajban, az én egyik szelet pulykám ehetetlenül rágós volt. A rizs isteni volt, a kávé is jó. Ez volt az egytlen hely az 1 hét alatt, amivel nem voltunk elégedettek.
Eger: Szantofer Vendéglő
Maximálisan hangulatos hely, maximálisan a vendégre odafigyelő, kedves személyzettel, hatalmas adagokkal, gyors kiszolgálással. Teltház volt, és folyamatosan érkeztek helyért áhítozó vendégek. Nem csoda. Tökéletes ez a hely!
Csirke tikka:
Joghurtos-currys pulyka:
Papa Razzi (Gyöngyös, Fő tér 8.)
Tágas, fából ácsalt terasz kint, bent pedig paparazzi fotókkal díszített falak.
M. pizzája:
Az én kemencében sült mozzarellás csirkém. Muszáj megjegyeznem, hogy mennyeien fűszerezett volt a csirke, eléggé vastag, de teljesen omlósra átsült. És a saláta is pazar volt, pedig talán az oliva, ami extra volt benne. Nem tudom, hogy csinálták, de ilyen finomat nagyon régen ettem.
Mátrafüred
Főút melletti büfé sor: na, itt volt a legfinomabb a kávé. Hagyományos, régi fajta, üveg kávés pohárban, habos, erős kávé. Ritka az ilyen finom kofice :-)
Szekszárd: Mango étterem
M. sajttal töltött csirkéje:
Az én Cézár salátám, amit mindenféle extra és öntet nélkül kértem, erre teleszórták kenyérdarabokkal és TEJFÖLLEL...
A tálalás érdekes volt, az íz érdektelen... Az ár meg borsos...
A kávé itt is nagyon finom volt.
Ami feltűnő volt számomra: északon teljesen elfogadhatóak az árak az éttermekben, kávézókban, még a frekventált helyeken is. Szekszárdon másfélszer annyiba került az étel, és tizedannyira volt jó.
Ami számomra a tökéletes kikapcsolódás egyik meghatározó része volt a nyaralós héten: nem láttam konyhát, nem kellett mosogatnom, nem szeleteltem, terveztem, adagoltam. Jaj, de jó is volt ez legalább pár napig! :-)