Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2013. június 6., csütörtök
Napi menü
Pizza
Pizza tészta:
2 tojást 2 ek vízzel felvertem, kevés kókuszzsíron serpenyőben mindkét oldalán megsütöttem.
Feltét:
Kevés natúr paradicsom püré, oregano.
Három szelet hagyma karikáira szedve.
Hat szelet házi füstölt szalámi.
Fél db piros húsú paprika kevés kókuszzsíron épp egy kicsit megfonnyasztva.
Cheddar sajt reszelve, 50g.
Így készítettem:
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A tésztára tettem a feltétet.
Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg éreztem a pizza illatot, és ekkorra a sajt meg is pirult.
Délutáni fagyi
Mivel cukrot évek óta nem eszem, és mivel sajnos nem képes a szervezetem megbirkózni a tejjel, úgy néz ki, marad a tejmentes életmód.
Viszont attól még el lehet menni fagyizóba, pl. fagyit szagolni! Itt, a Duna partján, ebben a kis fagyizóban pontosan olyan illata van a fagyinak, mint gyerekkoromban! Amikor a tesómmal örültünk 2 Forintnak, ugyanis abból mindketten egy két gombócos nyalánkságot ehettünk. . .
Puncs, rumos dió, vanília (. . .). Isteni volt szagolni! :)
Viszont attól még el lehet menni fagyizóba, pl. fagyit szagolni! Itt, a Duna partján, ebben a kis fagyizóban pontosan olyan illata van a fagyinak, mint gyerekkoromban! Amikor a tesómmal örültünk 2 Forintnak, ugyanis abból mindketten egy két gombócos nyalánkságot ehettünk. . .
Puncs, rumos dió, vanília (. . .). Isteni volt szagolni! :)
Felhő-tojás
A tojást szétválasztottam.
A fehérjét kézi mixerrel felvertem kemény habbá, kanállal sütőpapírra kis tepsibe tettem, előmelegített sütőben 5 percig sütöttem.
Ekkor ráraktam a sárgáját, visszadugtam a sütőbe.
Addig sült, amíg a "felhő" barnulni kezdett.
Sóztam, fekete- és cayenne borsoztam.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)