Pizzát szerettem volna enni. Persze nem boltit, nem fagyasztottat, nem rendeltet. A karfiol pizzával régóta szemeztem már. A neten meglehetősen sok receptet találtam, de egyik sem volt olyan, amit most egy az egyben meg tudtam volna csinálni, így jött a keverék boszi-verzió.
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott karfiol (450 g)
- 1 tojás
- reszelt sajt (én most 20 dkg-ot használtam)
- só
- bors
- feltétnek használtam: paprika, paradicsom, 3 szelet füstölt sajt, 2 szelet házi füstölt sonka, 3 szelet vöröshagyma, 2 újhagyma, kevés paradicsom püré.
Így készült:
- A karfiolt roppanósra főztem.
- Leöntöttem róla a vizet.
- Átturmixoltam (nem pürésre, hanem kicsit darabosra).
- Sóztam, borsoztam.
- Hozzákevertem egy tojást.
- Hozzáadtam a sajtot, jól összekevertem.
- Sütőpapírral bérelt tepsi aljára nyomkodtam kanállal, egyenletesen.
- 10 percig elősütöttem (ez idő alatt előkészítettem a feltétet) gáz sütő 7-es fokozatán.
- Felaprítottam a feltétnek valókat.
- Kivettem az alapot a sütőből, ráhelyeztem a paradicsomszószt és a feltétet.
- Visszatettem a sütőbe, 15 percig 8-as (maximális) fokozaton sütöttem, a sajt szépen megpirult.
Nagyon finom.
Nem tészta jellegű az alap, de mennyei.
A negyedét ettem meg, amikor már tele volt a pocakom, úgyhogy nagyon laktató, kiadós, ez az adag 4 főnek szerintem egy étkezésre elég.
Paleo info: a sajt, a paprika, a paradicsom kompromisszumnak számít.
1 nagy adag (a fenti fele) tápértéke: 564 kcal, 45g F, 11g CH, 37g zsír
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717