2015. július 27., hétfő

Vegyes saláta


Hozzávalók (egy adaghoz):

200g csiperke gomba # egy marék zsenge zöldbab # 2 szelet sonka # 1 főtt tojás # 1 ek sertészsír # néhány sajt kocka (pl. Cheddar) # saláta levelek # só

Elkészítés:

# A saláta leveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd egy tányérra helyezzük.
# A zöldbabot megmossuk, mindkét végét lecsippentjük. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk. Majd egy papírtörlőre tesszük.
# A gombát meghámozzuk, feldaraboljuk, pár perc alatt megpároljuk egy serpenyőben. (Én csak egy csöpp vizet szoktam alá tenni, mert aztán a gomba is ereszt levet.)
# A sonkát és a sajtot felkockázzuk.
# Megpucoljuk a főtt tojást. (Nálam van mindig 1-2 főtt toji a hűtőszekrényben.) Feldaraboljuk.
# Amikor kész a gomba (elfőtt a leve), rátesszük a zsírt, a zöldbabot, a sonkát és 1-2 percig nagy lángon összepirítjuk.
# Jöhet rá a tojás egy-két keverés erejéig.
# A mixet a salátaágyra helyezzük, sózzuk. Sajtkockákkal tálaljuk.

* Előételként (sokkal kisebb adagot) és főételként is ajánlom.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Alma leves

Hozzávalók (1 adaghoz):

100g alma # fahéj rúd # szegfűszeg  # pár csepp citromlé # víz

Elkészítés:

# Az almát meghámozzuk, daraboljuk, 1-1.5 dl vízben a fűszerekkel és a citromlével felforraljuk. (Nem főzzük!)

# Hűtve tálaljuk.

* Előételként lehet alma leves, desszertként kompót.

* Nekem az alma magában is elég édes. Ha neked nem, édesítheted pl. eritrittel.

* Növényi alapú "tejszínhabot" tudok még elképzelni hozzá.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha