Hozzávalók (egy adaghoz):
200g csiperke gomba # egy marék zsenge zöldbab # 2 szelet sonka # 1 főtt tojás # 1 ek sertészsír # néhány sajt kocka (pl. Cheddar) # saláta levelek # só
Elkészítés:
# A saláta leveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd egy tányérra helyezzük.
# A zöldbabot megmossuk, mindkét végét lecsippentjük. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk. Majd egy papírtörlőre tesszük.
# A gombát meghámozzuk, feldaraboljuk, pár perc alatt megpároljuk egy serpenyőben. (Én csak egy csöpp vizet szoktam alá tenni, mert aztán a gomba is ereszt levet.)
# A sonkát és a sajtot felkockázzuk.
# Megpucoljuk a főtt tojást. (Nálam van mindig 1-2 főtt toji a hűtőszekrényben.) Feldaraboljuk.
# Amikor kész a gomba (elfőtt a leve), rátesszük a zsírt, a zöldbabot, a sonkát és 1-2 percig nagy lángon összepirítjuk.
# Jöhet rá a tojás egy-két keverés erejéig.
# A mixet a salátaágyra helyezzük, sózzuk. Sajtkockákkal tálaljuk.
* Előételként (sokkal kisebb adagot) és főételként is ajánlom.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha