Egy blog egy boszorkányról és konyháról, életről és módról, izomról és építésről, zsírról és csökkentésről. Magamnak: mementónak, és mert szeretek naplót írni, fotózni; másoknak: örömre, ötletnek, olvasgatásra.
2015. november 20., péntek
Csoki
Hozzávalók (21 darabhoz):
# 70g kókuszzsír # 30g vaj # 30g tejszín # 30g olívaolaj # édesítő ízlés szerint (én kevés folyékonyat használtam) # 1 mk vanília aroma # 30g cukormentes étcsoki
Elkészítés:
# Egy kis lábosban minden összetevőt összeolvasztottam.
# Szilikon formába öntöttem.
# Lefagyasztottam.
Egy darab tápértéke: 63 kcal, 0g F, 1g CH, 7g zsír
Megjegyzés:
# Nagyon finom, lágy, nugátos ízű.
# A massza lehűtve, hidegen átmixelve és utána fagyasztva talán egységesebb, nem válik el a fehér és a barna rész, bár az íze így is tökéletes és érdekes is, hogy két színe lett.
# Az olaj szerintem kihagyható vagy kókuszzsírral helyettesíthető.
# Nem eritritet használtam, mert tapasztalatom szerint nem oldódik fel teljesen és a fagyás után korcog az ember foga alatt.
Keto csoki itt
Csoki kanál itt
Gyors csoki desszert itt
Rumos csoki itt
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)