Az erdélyi túrán kóstoltam a papanas-t (ami egyébként mennyei), innen jött az ötlet, hogy ez az én makróimmal is megvalósítható, az én alapanyagaimmal lehetne az ebéd túrógombóc. Ez persze nem papanas, de legalább hasonló.
Szóval a túrógombóc receptje, ahogy most készült (ez 3 hatalmas adag):
- 500g túró
- 120g darált zabpehely
- 6 tojás
- csöpp folyékony édesítő
- vanília aroma.
Az összetevőket kézzel összegyúrtam.
A hűtőszekrényben pihentettem a masszát 2-3 órán keresztül.
Kézzel gombócokat formáltam és forró, lobogó vízben addig főztem, míg feljött a gombi a víz tetejére.
Csodaszép gombócok lettek, szépen egyben maradtak. Nem lett kemény sem.
Huhhh - elkészítem, köszi a receptet! <3
VálaszTörlésSzívesen! Tervben volt, hogy kis olajon pirítok hozzá darált zabot, de ahhoz már nem volt energiám. :)
TörlésÉn is így készítettem már el párszor, és darált diót pirítottam hozzá, abba forgattam, nagyon finom volt. :)
Törlés