2019. november 10., vasárnap

Túrógombóc

Az erdélyi túrán kóstoltam a papanas-t (ami egyébként mennyei), innen jött az ötlet, hogy ez az én makróimmal is megvalósítható, az én alapanyagaimmal lehetne az ebéd túrógombóc. Ez persze nem papanas, de legalább hasonló.


Szóval a túrógombóc receptje, ahogy most készült (ez 3 hatalmas adag):

- 500g túró
- 120g darált zabpehely
- 6 tojás
- csöpp folyékony édesítő
- vanília aroma.

Az összetevőket kézzel összegyúrtam.
A hűtőszekrényben pihentettem a masszát 2-3 órán keresztül.
Kézzel gombócokat formáltam és forró, lobogó vízben addig főztem, míg feljött a gombi a víz tetejére.

Csodaszép gombócok lettek, szépen egyben maradtak. Nem lett kemény sem.


3 megjegyzés:

  1. Huhhh - elkészítem, köszi a receptet! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Tervben volt, hogy kis olajon pirítok hozzá darált zabot, de ahhoz már nem volt energiám. :)

      Törlés
    2. Én is így készítettem már el párszor, és darált diót pirítottam hozzá, abba forgattam, nagyon finom volt. :)

      Törlés