Hozzávalók (2személyre):
# egy közepes zellergumó # 2-3 ek zsiradék # 1 közepes fej vöröshagyma # pár szál friss petrezselyem # só, bors, natúr vegeta
Elkészítés:
# A zellert, hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
# Egy lábosban forró zsiradékon átfuttatjuk.
# Felöntjük a két adaghoz szükséges mennyiségű vízzel. (Általában ez annyi, amennyi pont ellepi, de úgy is szoktam csinálni, hogy a leveses tálkába teszek kábé annyi vizet, mint amennyi levest szeretnék és ezzel öntöm le a zöldségeket.)
# Fedő alatt puhára főzzük, közben mehetnek bele a fűszerek és a végén a petrezselyem, egészben, szárastól.
# Amikor kész, picit hagytam kihűlni, majd a chopperemmel leturmixoltam.
Nincs szükség sűrítésre, csodásan krémes lesz így is.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése