2016. december 10., szombat

Petrezselymes zellerkrémleves


Hozzávalók (2személyre):

# egy közepes zellergumó # 2-3 ek zsiradék # 1 közepes fej vöröshagyma # pár szál friss petrezselyem # só, bors, natúr vegeta

Elkészítés:

# A zellert, hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
# Egy lábosban forró zsiradékon átfuttatjuk.
# Felöntjük a két adaghoz szükséges mennyiségű vízzel. (Általában ez annyi, amennyi pont ellepi, de úgy is szoktam csinálni, hogy a leveses tálkába teszek kábé annyi vizet, mint amennyi levest szeretnék és ezzel öntöm le a zöldségeket.)
# Fedő alatt puhára főzzük, közben mehetnek bele a fűszerek és a végén a petrezselyem, egészben, szárastól.
# Amikor kész, picit hagytam kihűlni, majd a chopperemmel leturmixoltam.


Nincs szükség sűrítésre, csodásan krémes lesz így is.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése