2016. január 6., szerda

Csokikrém (diabetikus)


A családunk elég bonyolult étkezés terén. Nagymamám hagyományosan eszik, anyu nagyjából hagyományosan, a húgom a mediterrán konyha híve, a kislánya "fényevő", a fia cukorbeteg (1-es típusú, inzulinos), az én étrendem ketogén... Kellett hozzá idő, de anyu megtanult szénhidrátot számolni, tudja, hogy én liszt, tej, cukor nélkül eszem... Karácsonykor is úgy készült, hogy mindenki jóllakjon a főétellel és a desszertből is választhasson.

A piskótatekercs is két változatban készült. A bal oldali ketora hajazó, de mindenképpen diabetikus, a jobb oldali hagyományos.

Ez a bal oldali (a diab) változat:

Piskóta (recept itt)

Krém

1 cs (40g) csokis puding (36g CH/cs)
200g margarin
folyékony édesítő ízlés szerint
2 dl víz
20g cukrozatlan kakaópor

A pudingot (a 2 dl-ből kivett) 5 ek vízzel elkeverjük, a maradék vízzel sűrűre főzzük.
A margarint felhabosítjuk a folyékony édesítővel és a kihűlt pudinghoz keverjük mixerrel.
Végül hozzáadunk 20g kakaóport, ezt fakanállal a krémbe keverjük.

(A fent linkelt piskótához fél adag krém elegendő.)



Megjegyzés: a margarin helyett vajat használnék.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése