A családunk elég bonyolult étkezés terén. Nagymamám hagyományosan eszik, anyu nagyjából hagyományosan, a húgom a mediterrán konyha híve, a kislánya "fényevő", a fia cukorbeteg (1-es típusú, inzulinos), az én étrendem ketogén... Kellett hozzá idő, de anyu megtanult szénhidrátot számolni, tudja, hogy én liszt, tej, cukor nélkül eszem... Karácsonykor is úgy készült, hogy mindenki jóllakjon a főétellel és a desszertből is választhasson.
A piskótatekercs is két változatban készült. A bal oldali ketora hajazó, de mindenképpen diabetikus, a jobb oldali hagyományos.
Ez a bal oldali (a diab) változat:
Piskóta (recept itt)
Krém
1 cs (40g) csokis puding (36g CH/cs)
200g margarin
folyékony édesítő ízlés szerint
2 dl víz
20g cukrozatlan kakaópor
A pudingot (a 2 dl-ből kivett) 5 ek vízzel elkeverjük, a maradék vízzel sűrűre főzzük.
A margarint felhabosítjuk a folyékony édesítővel és a kihűlt pudinghoz keverjük mixerrel.
Végül hozzáadunk 20g kakaóport, ezt fakanállal a krémbe keverjük.
(A fent linkelt piskótához fél adag krém elegendő.)
Megjegyzés: a margarin helyett vajat használnék.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése