2016. január 6., szerda

Hókocka (diabetikus)



Hozzávalók (1 adaghoz, 30 db):

300g tönköly búzaliszt fehér eccofood
70g margarin
56g darált eritrit
1 szalagáré
1 tojás
kevés tejföl
pici tej

Krém:
4 ek tönkölyliszt
fél l tej
180g margarin
100g vaj
1 tojás
110g darált eritrit

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, az eritritet jól elmorzsolni.
Hozzáadni az előtte pici tejben megáztatott szalagárét.
Ehhez jön a tojás és a kevés tejföl.
Ezt a tésztát összegyúrni, 3 részre osztani, alálisztezve mindhármat külön kisodorni, egy sütőpapíros tepsi hátán mindhármat világosra megsütni. (Nagyon gyorsan megy, figyelni kell.)

Krém:
A tönkölylisztet a tejjel krémmé főzni.
A margarint, a vajat, a tojást és az eritritet kikeverni.
Ha a főzött massza langyos, a két masszát robotgéppel habosra összekeverni.
Ezzel a krémmel megtölteni a lapokat.
Másnap szeleteljük.

Ha a fent említett liszttel készül, akkor 1 db tápértéke 5.6g CH.


(Anyu fél adagot szokott sütni a húgom fiának, Milánnak, aki cukorbeteg és ez a kedvenc süteménye.)

Hagyományos Hókocka recept itt.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése