Hosszú évekig nem ettem kenyeret, így bundás kenyeret sem. Mostanában sokszor van reggelire bundás kenyér. És nagyon sokan kérdezitek, mit csinálok, hogyan készítem. Ezért készül ez a bejegyzés.
(Néhány bundi kenyeres dobozolás:)
A számomra legegyszerűbb módon készítem, mindig ugyanúgy.
# Egy mélytányérba feltöröm a tojást (nekem 3 adag bundás kenyérhez 3 tojás), megsózom (himalája só), villával felverem habosra.
# Egy serpenyőbe kis sertészsírt teszek, felmelegítem. (Majdnem teljes hőfokon- gyorsan megy, ezért csinálom meg a tojást előtte.)
# A kenyér szeletet beledobom a tojásba, majd villát beleszúrva a másik felét is beleteszem a tojásba (nem hagyom benne, nem "áztatom"), aztán a villát újra beleszúrva (a héjas részbe) felemelem, lefolyatom róla kicsit a tojást, átteszem a serpenyőbe. Annyi szelettel megcsinálom ugyanezt, amennyivel tele lesz a serpenyő.
# Majdnem maximális hőfokon sütöm.
# Amikor kész az első fele (alákukkantok, ha barnul, jó), villával megfordítom a kenyeret (nem alányúlva, hanem kicsit a kenyérbe szúrva, hogy ne sértsem meg a serpenyőt), azt a felét is készre sütöm.
# Az újabb adag sütéséhez megint teszek egy kis sertészsírt a serpenyőbe.
# A kisült adagot rögtön az előre odakészített alufóliára/dobozba teszem.
# Olyan 10 perc- negyed óráig hagyom hűlni.
# A paprikaadaggal együtt behajtom az alufóliába, és már teszem is a hűtőbe.
# Fogyasztás előtt (bár hidegen is szeretem) mikróba szoktam tenni alufólia és paprika nélkül, egy szalvétán vagy tányéron, pár másodpercre (5-10). Teát szoktam inni hozzá.
# 9. hónapja dobozolok. Sokszor készült bundás kenyér két, de inkább három napra. Egyszer sem romlott meg. Még felmelegítve is a harmadik napon is majdnem olyan, mintha friss lenne.
Dobozok dobozoláshoz itt
A döntés itt
Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt
Eredmény 8 hónap dobozolás után itt
Dobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) itt
Dobozolások gyűjtemény (2020) itt
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk. :)
VálaszTörlés