Szedd magad akció volt Hőgyészen, szedtünk magunk, magunknak (is), 7 kilót. Jutott anyuéknak, a húgoméknak, evésre is, a maradékból lekvár készült.
Nálam a lekvár nem faxnis.
# A gyümölcsöt megmosom, darabolom, felforralom.
# most botmixerrel kicsit átmixelttem, de hagytam benne darabokat is, én így szeretem.
# Kis forrás után alaposan kimosott üvegekbe teszem, jól lezárom, fejre fordítva hagyom kihűlni.
Ma készült két üveg pikáns eper lekvár is:
# Fahéjat és rum aromát kevertem a már felforralt gyümölcshöz, így került üvegbe.
Eddig is cukor és tartósítószer nélkül tettem el a lekvárokat, számomra tökéletes, így csak magának a gyümölcsnek a szénhidrát-tartalmával kell számolni, ha valaki számolja a makrókat.
ENERGIA
32 kcal
FEHÉRJE0.6 gramm
ZSÍR0.3 gramm
SZÉNHIDRÁT7.6 gramm
ROST2.0 gramm
forrás
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése