Hozzávalók (1 adaghoz):
300g liszt
70g margarin
3 ek porcukor
1 szalagáré
1 tojás
kevés tejföl
pici tej
Krém:
4 ek liszt
fél l tej
180g margarin
100g vaj
1 tojás
200g porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a porcukrot jól elmorzsolni.
Hozzáadni az előtte pici tejben megáztatott szalagárét.
Ehhez jön a tojás és a kevés tejföl.
Ezt a tésztát összegyúrni, 3 részre osztani, alálisztezve mindhármat külön kisodorni, egy sütőpapíros tepsi hátán mindhármat világosra megsütni. (Nagyon gyorsan megy, figyelni kell.)
Krém:
A lisztet a tejjel krémmé főzni.
A margarint, a vajat, a tojást és a porcukrot kikeverni.
Ha a főzött massza langyos, a két masszát robotgéppel habosra összekeverni.
Ezzel a krémmel megtölteni a lapokat.
Másnap szeleteljük.
(Hamarosan felteszem a diab változatot.)
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése