2015. augusztus 18., kedd

Répás-diós süti maradékokból



A húgom jött hozzám nyaralni. És egyszer csak elővett egy csomagot. Mert hogy közeledik a szülinapom, de akkor nem leszek itthon. Ebben volt egy doboz süti, ami kerek volt eredetileg, torta, csak mivel 200 km-t utazott buszon, inkább felszeletelve jött (nem a húgom jött szeletelve, hanem a torta :) )



A családunkban van fényevő, inzulinos cukorbeteg, nem diétázó, hagyományos magyar étrenden élő és én, a ketós. A húgom is tudja, mit eszem, mit nem. Otthon nála répatorta készült, ennek a maradék alapanyagaiból állt össze ez a torta. Így mennyiségeket nem tudok írni, ő sem tudott mondani.


Hozzávalók:

reszelt nyers sárgarépa # tojás (a tészta állagától függ a mennyisége) # kókuszreszelék # eritrit # szódabikarbóna (vagy sütőpor pár csepp citromlével) # őrölt fahéj # mandula aroma # dió # lekvár

Elkészítés:

# A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
# Annyi tojást adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
# Jöhet a mandula aroma (ez elhagyható).
# 22 cm átmérőjű torta formában (szilikonos) 200 fokon (légkeveréses sütőben) 25 perc kell neki, tűpróbáig, utána a meleg sütőben kell hagyni (a sütőt elzárva) 5 percig.
# A kihűlt tésztát félbe vágjuk (így fél torta lesz), megkenjük a cukormentes lekvárral. A másik fél torta tésztát ennek a tetejére tesszük.
# A tetejét diódarabokkal és dióforgáccsal (sajtreszelőn reszelt dió) díszítjük.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése