2015. május 30., szombat

Gombaszószos csirkemell, avagy a szürke egyik árnyalata


Hozzávalók (1 főre)

- 100g csiperke gomba 
- 80g csirkemell filé
- 1 ek sertészsír
- só
- bors
- sült csirke fűszerkeverék (natúr)
- 1 ek cocomas (kókuszsűrítmény)

Elkészítés:

- A gombát megpucoltam, daraboltam, pici vizet ráöntve megpároltam.
- Sóztam, borsoztam.
- A cocomas-szal összeturmixoltam.
- A húst feldaraboltam.
- Sertészsíron mindkét oldalán fehéredésig sütöttem nagy lángon.
- Sóztam, borsoztam, csirke fűszereztem.
- Fedő alatt addig főztem -még mindig nagy lángon-, amíg a leve elfőtt.
- Ekkor még egyszer fedő nélkül átsütöttem rövid ideig.
- A húst összekevertem a szósszal.
- mennyei. És szürke :)

Cukkini pommes-szel tálaltam.

1 adag tápértéke (cukkini nélkül): 271 kcal, 23g F, 4g CH, 19g zsír

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése