Hogy miért "Kelemen kabátban"? Mert amikor elkészült és kivettem a sütőből, ránéztem és ez jutott eszembe.
Kelemen, az olíva fázott. Felvett egy darált húsos kardigánt. Még mindig fázott. Belebújt egy vékony sajt pulóverbe. Sajnos még mindig nem volt melege. Felvette hát a bacon kabátját. Amikor még így is vacogott, gondolt egyet és bebújt a sütőbe. Néhány perc múlva már jól érezte magát. A végére pedig úgy átmelegedett, hogy azóta sem fázik.
Hozzávalók (5 adaghoz):
- 15 dkg darált hús (ez most sertés comb)
- 1 nagy fej lilahagyma fele
- 1 közepes sárgarépa
- 1 tojás
- só
- őrölt fehér és fekete bors
- fokhagyma
A rétegekhez:
- néhány hajszál vékony szelet sajt
- 5 szelet bacon
- 6 szem fekete olíva bogyó
Az első hét összetevőt villával összedolgoztam.
Lefektettem 5 szelet bacont úgy, hogy a darabok picit fedjék egymást.
Erre ráhelyeztem 3 vékony szelet sajtot.
A sajtra került a húsos réteg, lelapítva villával.
A felső részét ráhajtottam, sorba rendeztem Kelement és családját, avagy az olívákat.
Fentről folytatva feltekertem, sütőpapírral bélelt kis tepsibe tettem.
Előmelegített sütőben (villany sütő) 200 fokon 35 percig sütöttem, amíg a szalonna szépen megpirult a sajttal együtt.
Csodásan szeletelhető, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése