Kolbász. Zsíros. Csöpög, foltoz. Speiz nincs, de valahogy tárolni kell.
Amikor megveszek egy pár kolbászt, feldarabolom. Általában öt-hat szeletnyi lesz egy darab, mert ennyit szoktam enni egy-egy étkezéshez.
Aztán fogom a konyhai papírtörlőt (a legolcsóbb tökéletesen megfelel erre a célra), és minden darabka kolbászt egybe becsomagolok.
Van egy kolbász tárolásra rendszeresített dobozom, abba belepakolom.
Egy-két napig kint szoktam hagyni a konyhaszekrényen, így a "fölösleges" zsír "kiolvad" belőle. Ha nagyon átitatódott a papírtörlő, akkor kicserélem.
Majd bekerül a hűtőszekrénybe.
Nagyon sokáig eláll.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése