2015. január 22., csütörtök

Kornspitz 2





Hozzávalók:
- 8 tojás (kicsi vagy közepes)
- késhegynyi szódabikarbóna vagy fél cs. sütőpor
- késhegynyi eritrit
- só (ízlés szerint)
- 8 púpos ek lenmagliszt
- 8 púpos ek szezámmagliszt
- 1 púpos ek útifűmaghéj (elhagyható)
- 1 ek szőlőmagliszt (elhagyható)
- 1 ek tökmag
- 1 ek napraforgó mag

Elkészítés:
Minden alapanyagot a hozzávalóknál írt sorrendben egy tálban összekevertem.
Lágy, de formázható masszát kaptam.
Vizes kézzel kifliket formáztam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A tetejüket (esztétikai céllal) meghintettem csöpp útifűmaghéjjal.
180 fokra előmelegített villany sütőben 30 percig sütöttem.

Megjegyzés, javaslat:


A tojások nagyságától függ, mennyire lesz lágy vagy kemény a tészta. Készülhet nagy tojásokból is, akkor több magliszt mehet bele, vagy darált tökmag, vagy ki mit szeret.

Szezámmagot is keverhetünk bele.

Ez egy szuper kis tészta, gyakorlatilag mindent elbír, nyugodtan variálható.

Istenien lágy, pihe-puha lett a kisült kifli.

Szendvicsnek tökéletes.

Nekem 10 kifli lett, kábé tenyérnyi, a fenti képen mutatom is.

Az eredeti kornspitz receptem alapján sült kifli jobban hasonlít az igazihoz, de ez is nagyon szép és finom.

Simán elbír még néhány ek maglisztet, de aki nem ketogén étrenden van, tönköly liszttel vagy zabliszttel, darált zabbal is készítheti.

Ha világosabb kiflit szeretnél, lehet variálni a szezám- és lenmagliszttel: ahány ek-nal kevesebb lenmaglisztet használsz, annyival több ek szezámmaglisztet tegyél hozzá.

(Makrokat majd számolok.)

Kenyér receptek (gyűjtemény) itt

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    A lenmaglisztet nem tudnám helyettesíteni? (fitoösztrögének!)? Nincs valami keto alternatívád?

    Köszönettel:
    László

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kókuszliszt, szezámmagliszt, ami elmegy ketoban. A lenmagliszt szép színt ad, az ízét nem lehet kiérezni.

      Törlés
  2. Szia!

    A lenmagliszt helyett (fitoösztrogének) nem tudsz ajánlani keto alternatívát?

    Köszönettel:
    László

    VálaszTörlés