2014. január 27., hétfő

Egyszerű, gyors, isteni gombaleves


Egy lábosban kis lángon kevés olivaolajat melegítettem.
Erre került egy kis fej, nagyon apróra darabolt vöröshagyma és 2 szál megpucolt, hosszában félbevágott, majd feldarabolt sárgarépa.
Közepes lángon, gyakran kevergetve dinszteltem.
Amikor a hagyma már üvegesedett, rádobtam fél kiló, megpucolt, feldarabolt csiperkegombát és tovább pároltam. Addig, amíg a gomba levet eresztett.
Majd felöntöttem vízzel. Mivel 2 adag készült, 5 dl vizet használtam.
Natur vegetáztam, borsoztam (a gombához szerintem nagyon passzol a bors, tettem is bele bőségesen).
Készre főztem.
A végén érdemes megkóstolni, mert általában utána kell még fűszerezni. És a sót (himalája) a végén tettem bele.

Tálaláskor 1 tk kókuszsűrítménnyel finomítottam.

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, mennyei finom!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése