Egyszerűen nem sikerül megszerezni a LMP étkezési tervet, pedig nagyon jó lenne. Fejlesztem hát a kreativitásomat ismét...
Egy blogleírásból annyit kiderítettem, hogy mivel most kezdtem a 2. fázist, 200 kcal-val javasolják a napi érték növelését, mindezt fehérjéből. De mi is az a fehérje?
(sakal.hu)
"Fehérjék jelentősége
Testünk nagy része, főleg az izomzatunk olyan fehérjékből (aminosavakból) épül fel, amelyeket önmaga előállítani nem tud. Zsírmentes testtömegünk minden kilogrammjára számítva legalább 1 grammot be kell vinnünk naponta, még a legszigorúbb diéta idején is, hogy a túlzott izomvesztést megakadályozzuk.
Mivel szervezetünkben nincsenek fehérje raktárak, ezért az izomzat megtartása érdekében naponta többször kell fehérjét tartalmazó ételeket fogyasztanunk. A tápanyagtáblázatban megnézhetjük, melyik élelmiszerfajta mennyi fehérjét tartalmaz.
Fehérje források
Húsok
A zsíros húsokból (sertéshúsok, hízott baromfi, faggyús marha, birka, kolbászfélék, vörös áruk) ne vásároljunk magunknak, éppen elég, ha néha vendégségben rákényszerülünk a fogyasztásukra. A sovány húsok, amelyeket érdemes megvennünk, a következők: csirke, pulyka, marha (bélszín, lapocka, fehérpecsenye), vadhúsok (szarvas, vaddisznó, nyúl, fácán), belsőségek (tüdő, máj, zúza, szív), "herkentyűk" (kagyló, csiga, békacomb), halak többsége (kivétel hering, lazac). Ez utóbbiak sok hasznos olajat tartalmaznak, viszont emiatt kalóriatartalmuk is elég magas, tehát csak keveset fogyasszunk belőlük. A felvágottak közül a sovány (csirke, pulyka, gép-) sonka-felvágottak megfelelőek. Felejtsük el a parizert, disznósajtot és egyéb bizonytalan eredetű "vegyes-felvágottakat", csakúgy, mint a húsipar melléktermékeit jelentő virsliket, kolbászokat, hús- és májkrémeket.
Tejtermékek (túró, sajt)
A tej fehérjetartalma - a közhiedelemmel ellentétben - nem túl magas, mindössze 3,5%. Ennek megfelelően a kefireket, joghurtokat sem tekinthetjük fehérjeforrásnak. A túró fehérjetartalma magasabb, 15-17% körüli, a sajtoké még magasabb, 25-30%, ami eléri, sőt meghaladja a húsfélékét. Ugyanakkor mind sajtból, mind túróból törekedjünk soványat vásárolni, mivel a tejzsír nem ideális, kevés benne a telítetlen zsírsav. A túróra ráírják melyik a sovány, de a sajtokon sokszor azt tüntetik fel, hogy hány % zsír van a szárazanyagban, ami a teljes tömegnek kb. a fele. Ílymódon az 50-60 %-osak zsírosnak, a 30% alattiak soványnak mondhatók.
Tojás
Egy darab - átlagosan 40g-os - tojás 5g zsírt 5,5g fehérjét tartalmaz, ami 100g-ra vonatkoztatva 12-13%-ot jelent. Érdekes ugyanakkor, hogy az 5g zsír mind a sárgájában található, 2,5g fehérjével együtt, míg a tojás fehérjében 3g fehérje van zsír nélkül. Mivel a tojásfehérje biológiai értéke rendkívül magas, sok sportoló készíti úgy a rántottáját, hogy csak a fehérjét süti meg, esetleg egy egész tojást tesz az íze miatt 6 tojás fehérjéhez.
Hüvelyesek
A lencse, bab, sárgaborsó és hasonló száraz hüvelyesek a húsokhoz hasonló nagyságrendben (20-25%) tartalmaznak fehérjét, ugyanakkor nem tartalmaznak minden esszenciális aminosavat (kivéve a szója, aminek az elkészítése is más). A hüvelyesek nagyon hasznos részei étrendünknek, de figyelembe kell venni magas szénhidrát tartalmukat (50%!) is. Ezek a beltartalmi értékek a száraz súlyra vonatkoznak, tehát a főzés során csökkennek a vízfelvétel miatt, de arányuk természetesen nem változik. Javasolható, hogy a hüvelyesekből készült ételhez további szénhidrátot már ne adjunk, vagy ha mégis (pl. lencsés rizs) akkor kisebb adagokat fogyasszunk belőle." (testformazas.hu)
Élelmiszer fajta | Fehérje | Zsír | CH | Energia | |
[g] | [g] | [g] | [Kcal] | ||
GABONAFÉLÉK | |||||
Búzamag, búzaliszt, teljes | 14.4 | 1.8 | 64.4 | 331.4 | |
Búzacsíra | 25.0 | 8.0 | 42.0 | 340.0 | |
Búzadara | 9.4 | 1.0 | 73.4 | 340.2 | |
Búzakorpa | 15.0 | 5.5 | 51.0 | 313.5 | |
Búzaliszt(főző) | 13.5 | 1.0 | 70.4 | 344.6 | |
Köles, hántolt | 11.0 | 3.9 | 70.6 | 361.5 | |
Kukoricaliszt, kukoricadara | 9.6 | 3.1 | 70.2 | 347.1 | |
Kukoricapehely | 7.7 | 0.6 | 83.0 | 368.2 | |
Rizs, hántolt | 8.0 | 0.3 | 77.5 | 344.7 | |
Rizsliszt | 6.9 | 0.6 | 79.4 | 350.6 | |
Zabpehely | 14.4 | 6.8 | 64.3 | 376.0 | |
Zsemlemorzsa | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 342.1 | |
HÜVELYESEK | |||||
Bab (száraz) | 21.9 | 1.0 | 54.1 | 313.0 | |
Borsó (száraz) | 21.7 | 1.5 | 53.1 | 312.7 | |
Sárgaborsóliszt | 27.2 | 1.3 | 60.5 | 362.5 | |
Lencse | 26.0 | 1.9 | 53.0 | 333.1 | |
Szójaliszt (teljes) | 41.6 | 28.5 | 22.1 | 511.3 | |
Szójaliszt (zsírtalanított) | 47.3 | 0.6 | 33.4 | 328.2 | |
Szójagranulátum | 45.0 | 20.6 | 18.3 | 438.6 | |
TÉSZTÁK | |||||
Száraztészta, 2 tojásos | 14.0 | 2.6 | 75.1 | 379.8 | |
Száraztészta, 4 tojásos | 15.0 | 3.4 | 72.9 | 382.2 | |
Száraztészta, 8 tojásos | 17.0 | 5.0 | 69.2 | 389.8 | |
KENYÉRFÉLÉK | |||||
Alföldi kenyér | 9.8 | 1.4 | 53.1 | 264.2 | |
Házifehér kenyér | 10.0 | 0.8 | 53.5 | 261.2 | |
Bakonyi barna kenyér | 8.5 | 0.8 | 50.6 | 243.6 | |
Félbarna kenyér | 9.8 | 1.0 | 52.3 | 257.4 | |
Graham-(búza)kenyér | 10.1 | 1.0 | 54.0 | 265.4 | |
Rozskenyér | 8.1 | 0.9 | 53.6 | 254.9 | |
Szójás kenyér | 14.9 | 0.5 | 38.5 | 218.1 | |
Hóvirág kétszersült, édes | 11.3 | 5.1 | 74.2 | 387.9 | |
Hóvirág kétszersült, sós | 11.3 | 4.1 | 80.4 | 403.7 | |
Kétszersült (karlsbadi) | 11.0 | 5.7 | 80.7 | 418.1 | |
Óriáskifli (1 db, 220 gramm) | 26.7 | 5.1 | 127.8 | 663.9 | |
Sóskifli (1 db, 44 g) | 10.3 | 4.4 | 61.2 | 325.6 | |
Pászka (macesz) | 14.8 | 1.1 | 77.8 | 380.3 | |
Zsemle (1 db, 54 g) | 5.1 | 0.4 | 30.9 | 147.6 | |
Briós (1 db, 47g) | 4.7 | 3.7 | 28.5 | 166.1 | |
Diós búrkifli | 7.3 | 24.0 | 45.2 | 426.0 | |
Diós csiga (1 db, 62 g) | 5.8 | 9.1 | 31.7 | 231.9 | |
Habroló (üres, töltetlen) | 8.1 | 35.2 | 43.0 | 521.2 | |
Kakaós csiga (1 db, 52 g) | 3.6 | 12.3 | 30.7 | 247.9 | |
Fonott kalács (1 db, 250 g) | 23.6 | 5.8 | 140.0 | 706.6 | |
Kalács (foszlós, 1 db 500 g) | 47.1 | 11.6 | 276.0 | 1396.8 | |
Kuglóf, (kevert, 1 db, 250) | 20.8 | 23.2 | 134.0 | 828.0 | |
Lekváros bukta (1 db, 100 g) | 7.6 | 6.2 | 56.6 | 312.6 | |
Pogácsa, vajas, sós (1 db, 47 g) | 4.3 | 9.8 | 23.3 | 198.6 | |
Pogácsa, édes, vajas (1 db, 47 g) | 4.2 | 9.5 | 25.2 | 203.1 | |
Pogácsa, tepertős (1 db, 47 g) | 3.8 | 10.5 | 22.0 | 197.7 | |
Pozsonyi kifli, mákos (1 db, 50 g) | 4.8 | 12.2 | 27.3 | 238.2 | |
Pozsonyi kifli, diós (1 db, 50 g) | 4.8 | 12.2 | 27.3 | 238.2 | |
Túrós batyu (1 db, 75 g) | 8.1 | 4.5 | 38.6 | 227.3 | |
TEJ ÉS TEJTERMÉKEK | |||||
Anyatej | 1.2 | 3.5 | 6.7 | 63.1 | |
Juhtej | 6.1 | 7.2 | 5.0 | 109.2 | |
Kecsketej | 3.6 | 3.9 | 4.7 | 68.3 | |
Tehéntej, homogénezett, pasztőrözött | 3.4 | 3.6 | 5.3 | 67.2 | |
Tehéntej, pasztőrözött | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 60.0 | |
Tehéntej, részben fölözött | 3.4 | 1.5 | 5.3 | 48.3 | |
Tej, ultrapasztőrözött, tartós | 3.4 | 3.0 | 5.1 | 61.0 | |
Kakaós tej | 3.5 | 0.5 | 11.4 | 64.1 | |
Karamellás tej | 3.2 | 1.5 | 12.5 | 76.3 | |
Kávés tej | 3.5 | 1.5 | 13.0 | 79.5 | |
ERJESZTETT TEJTERMÉKEK | |||||
Aludttej, félzsíros | 3.4 | 1.0 | 4.6 | 41.0 | |
Író | 3.2 | 0.5 | 3.8 | 32.5 | |
Joghurt, gyümölcsös | 3.5 | 2.0 | 10.3 | 73.2 | |
Kefir, joghurt | 3.4 | 3.6 | 4.6 | 64.4 | |
Kefir, sovány | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 32.9 | |
Krémjoghurt, extra | 3.4 | 5.0 | 4.6 | 77.0 | |
Tejföl | 3.3 | 16.0 | 3.9 | 172.8 | |
Tejföl, energiaszegény | 3.4 | 12.0 | 4.0 | 137.6 | |
Habtejszín | 2.6 | 30.0 | 3.0 | 292.4 | |
Kávétejszín | 3.3 | 16.0 | 3.9 | 172.8 | |
Tehéntúró, zsíros | 17.9 | 12.4 | 3.5 | 197.2 | |
Tehéntúró, félzsíros | 16.2 | 7.0 | 3.7 | 142.6 | |
Tehéntúró, sovány | 14.1 | 0.5 | 3.8 | 76.1 | |
Gomolyatúró, zsíros | 14.7 | 22.5 | 2.8 | 272.5 | |
Körözött | 18.2 | 21.1 | 3.0 | 274.7 | |
Csongrádi fűszerezett krémtúró | 12.0 | 3.0 | 4.0 | 91.0 | |
Habosított krémtúrók | 11.0 | 3.0 | 15.0 | 131.0 | |
Körített tehéntúró | 20.4 | 7.8 | 3.8 | 167.0 | |
Krémtúró (zsíros) | 10.8 | 15.0 | 3.0 | 190.2 | |
Krémtúró (félzsíros) | 14.1 | 6.5 | 3.2 | 127.7 | |
Krémtúró, mazsolás, vaníliás | 15.1 | 8.8 | 19.1 | 216.0 | |
Túró Rudi (1 db, 30 g) | 5.9 | 3.2 | 7.7 | 83.2 | |
Pannónia sajt | 27.8 | 29.4 | 1.5 | 381.8 | |
Parmezán (jellegű) sajt | 26.8 | 28.9 | 1.6 | 373.7 | |
Anikó sajt | 24.2 | 26.0 | 1.8 | 338.0 | |
Balaton sajt | 22.8 | 27.3 | 1.7 | 343.7 | |
Eidami sajt | 26.2 | 26.6 | 1.7 | 351.0 | |
Hajdú sajt | 25.0 | 28.9 | 1.5 | 366.1 | |
Köményes sajt | 30.5 | 10.0 | 1.6 | 218.4 | |
Óvári sajt | 29.6 | 18.5 | 1.7 | 291.7 | |
Parenyica, füstölt sonkasajt | 26.0 | 30.4 | 1.5 | 383.6 | |
Tenkes sajt | 27.8 | 16.3 | 1.9 | 265.5 | |
Trappista sajt | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 370.1 | |
Zalai füstölt sajt | 25.2 | 26.6 | 1.7 | 347.0 | |
Göcseji, Misi sajt | 22.2 | 23.3 | 1.4 | 304.1 | |
Ilmici sajt | 23.9 | 24.8 | 1.5 | 324.8 | |
Kaskaval sajt | 23.6 | 28.7 | 1.4 | 358.3 | |
Lajta sajt | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 364.1 | |
Pálpusztai sajt | 22.6 | 21.0 | 1.4 | 285.0 | |
Szekszárdi csemege sajt | 26.0 | 26.8 | 1.5 | 351.2 | |
Szigetközi sajt | 24.9 | 20.0 | 1.5 | 285.6 | |
Teasajt | 21.7 | 22.5 | 2.0 | 297.3 | |
Tejszín krémsajt | 2.8 | 26.2 | 3.1 | 259.4 | |
Vadász sajt | 23.9 | 22.9 | 1.8 | 308.9 | |
Camembert "Bakony" sajt | 21.5 | 23.0 | 1.5 | 299.0 | |
Camembert "Tihany", Séd brie | 18.2 | 33.4 | 1.4 | 379.0 | |
Krém fehérsajt | 13.4 | 20.6 | 1.4 | 244.6 | |
Márványsajt (rokfort) | 20.0 | 29.7 | 2.0 | 355.3 | |
Márványsajt, vajas | 11.0 | 45.0 | 1.3 | 454.2 | |
Hóvirág, Mecseki tömbsajt | 21.0 | 23.4 | 2.0 | 302.6 | |
Karaván, füstölt tömbsajt | 22.3 | 27.3 | 1.9 | 342.5 | |
Túra, sovány tömbsajt | 25.7 | 8.4 | 2.0 | 186.4 | |
Boci, ízesített sajt | 11.5 | 24.9 | 1.5 | 276.1 | |
Budapest, Derby sajt | 16.7 | 23.4 | 1.6 | 283.8 | |
Camping, Víkend sajt | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 310.4 | |
Ízesített, kenhető sajt | 15.5 | 23.7 | 1.9 | 282.9 | |
Mackó, Csárdás sajt | 16.7 | 25.0 | 2.0 | 299.8 | |
Mese sajt | 13.5 | 19.5 | 2.0 | 237.5 | |
Tettye sajt | 15.6 | 31.6 | 2.1 | 355.2 | |
Vasi sajtkrém | 5.5 | 38.5 | 2.0 | 376.5 | |
Csokoládépuding | 3.7 | 1.8 | 17.0 | 99.0 | |
Joghurthab, citromos | 4.5 | 2.8 | 14.3 | 100.4 | |
Joghurthab, epres | 4.2 | 2.6 | 17.8 | 111.4 | |
Sportrobi | 83.0 | 3.5 | 5.0 | 383.5 | |
Sűrített tej, cukrozott | 8.5 | 7.0 | 54.9 | 316.6 | |
Tejpor, zsíros | 25.5 | 27.0 | 37.0 | 493.0 | |
Tejpor, sovány | 36.0 | 2.0 | 50.3 | 363.2 | |
Túrókrém epres, kajszis, meggyes hab | 7.2 | 4.7 | 15.3 | 132.3 | |
TOJÁS | |||||
Fürjtojás, egész (100 g) | 12.5 | 10.8 | 0.7 | 150.0 | |
Fürjtojás, egész (1 db, 10 g) | 1.3 | 1.1 | 0.1 | 15.5 | |
Tyúktojás, egész (100 g) | 13.5 | 12.0 | 0.6 | 164.4 | |
Tyúktojás, egész (1 db, 40 g) | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 66.0 | |
Tojásfehérje (1 db, 24 g) | 3.0 | 0.1 | 0.2 | 13.7 | |
Tojássárgája (1 db, 16 g) | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 54.1 | |
Tojáspor, teljes | 44.7 | 40.1 | 5.2 | 560.5 | |
HÚSOK ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNYEK | |||||
Bárányhús, juhhús, sovány | 19.7 | 12.7 | 0.3 | 194.3 | |
Borjúhús | 19.5 | 4.5 | 0.3 | 119.7 | |
Fácánhús | 22.3 | 1.9 | 0.5 | 108.3 | |
Fogolyhús | 20.5 | 1.2 | 0.4 | 94.4 | |
Fürjmell | 22.8 | 2.3 | 1.1 | 116.3 | |
Fürjcomb | 19.6 | 5.0 | 1.2 | 128.2 | |
Galamb | 19.6 | 5.0 | 1.2 | 128.2 | |
Kacsahús, pecsenye | 19.0 | 12.0 | 0.4 | 185.6 | |
Libahús, hízott | 16.0 | 35.0 | 0.2 | 379.8 | |
Libahús, pecsenye | 18.5 | 13.6 | 0.3 | 197.6 | |
Birkahús | 16.9 | 26.4 | 0.3 | 306.4 | |
Csirkemell | 24.7 | 1.0 | 0.5 | 109.8 | |
Csirkecomb | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 132.4 | |
Lóhús | 21.5 | 2.5 | 0.9 | 112.1 | |
Marhahús, bélszín | 19.0 | 4.4 | 0.6 | 118.0 | |
Marhahús, felsál | 17.0 | 19.0 | 0.6 | 241.4 | |
Marhahús, hátszín, magas | 19.0 | 14.0 | 0.6 | 204.4 | |
Marhahús, hátszín, lapos | 16.0 | 19.0 | 0.6 | 237.4 | |
Marhahús, hátszín, puha | 20.0 | 18.0 | 0.6 | 244.4 | |
Marhalapocka | 21.0 | 6.2 | 0.6 | 142.2 | |
Marhaszegy | 16.0 | 21.0 | 0.5 | 255.0 | |
Marhatarja | 19.0 | 6.2 | 0.6 | 134.2 | |
Nyúlhús, házi | 21.0 | 8.0 | 0.4 | 157.6 | |
Nyúlhús, vad | 23.0 | 1.1 | 0.5 | 103.9 | |
Őzhús | 20.8 | 1.9 | 0.4 | 101.9 | |
Poulard (kappan) | 19.3 | 9.3 | 0.4 | 162.5 | |
Pulykahús | 20.5 | 9.5 | 0.4 | 169.1 | |
Sertéscomb, karaj | 21.0 | 8.1 | 0.4 | 158.5 | |
Sertéscsülök | 16.0 | 29.0 | 0.3 | 326.2 | |
Sertésdagadó | 12.0 | 42.0 | 0.3 | 427.2 | |
Sertéslapocka | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 286.3 | |
Szarvashús | 20.7 | 3.9 | 0.6 | 120.3 | |
Tyúkhús | 19.0 | 6.5 | 0.4 | 136.1 | |
Vaddisznó, színhús | 21.6 | 2.4 | 0.4 | 109.6 | |
Vadkacsahús | 22.7 | 3.1 | 0.5 | 120.7 | |
Borjúmáj, marhamáj | 20.9 | 3.1 | 3.6 | 125.9 | |
Borjúvelő, marhavelő, sertésvelő | 9.0 | 8.6 | 113.4 | ||
Csirkemáj | 20.0 | 3.7 | 3.0 | 125.3 | |
Csontvelő | 3.2 | 89.9 | 0.0 | 821.9 | |
Libamáj | 22.1 | 40.2 | 0.5 | 452.2 | |
Marhanyelv, borjúnyelv | 15.7 | 17.6 | 0.1 | 221.6 | |
Marhaszív, borjúszív | 16.1 | 13.1 | 0.3 | 183.5 | |
Marhatüdő, borjútüdő, sertéstüdő | 19.1 | 6.5 | 0.0 | 134.9 | |
Marhapacal | 15.9 | 11.2 | 164.4 | ||
Sertésmáj | 19.5 | 5.3 | 2.5 | 135.7 | |
Sertésnyelv | 16.8 | 16.0 | 0.5 | 213.2 | |
Sertésszív | 16.9 | 3.0 | 0.4 | 96.2 | |
Baromfimortadella | 20.2 | 16.5 | 0.0 | 229.3 | |
Baromfivirsli | 18.8 | 13.0 | 0.0 | 192.2 | |
Csabai vékony szalámi | 22.7 | 44.7 | 0.0 | 493.1 | |
Csabai kolbász | 19.8 | 41.9 | 0.3 | 457.5 | |
Csabai paprikás szalámi | 19.6 | 45.8 | 0.3 | 491.8 | |
Csemege gépkaraj | 22.0 | 3.0 | 70.0 | 395.0 | |
Cserkész- (úttörő)kolbász | 16.3 | 29.8 | 0.3 | 334.6 | |
Csemege debreceni kolbász | 15.7 | 27.0 | 0.2 | 306.6 | |
Disznósajt | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 313.5 | |
Extra kenőmájas | 15.4 | 28.0 | 0.0 | 313.6 | |
Farmerkolbász | 15.5 | 55.0 | 0.0 | 557.0 | |
Füstölt kolbász | 15.5 | 25.4 | 0.3 | 291.8 | |
Füstölt hús, sonka | 17.2 | 33.0 | 0.1 | 366.2 | |
Füstölt, főtt tarja | 15.0 | 15.0 | 0.0 | 195.0 | |
Gépsonka | 22.6 | 7.1 | 0.4 | 155.9 | |
Gyulai páros, főzőkolbász | 17.8 | 35.5 | 0.3 | 391.9 | |
Házi szárazkolbász | 22.9 | 44.7 | 0.0 | 493.9 | |
Hot dog kolbász | 14.1 | 37.4 | 0.0 | 393.0 | |
Húskenyér | 15.6 | 18.5 | 0.0 | 228.9 | |
Kaposi sonka | 17.8 | 4.0 | 0.0 | 107.2 | |
Kenőmájas | 15.9 | 27.7 | 0.3 | 314.1 | |
Lecsókolbász | 16.3 | 22.9 | 0.3 | 272.5 | |
Nyáriszalámi | 15.2 | 25.2 | 0.3 | 288.8 | |
Olasz felvágott, mortadella | 13.7 | 30.8 | 0.3 | 333.2 | |
Paprikás, erdélyi túrista felvágott | 22.4 | 45.0 | 0.0 | 494.6 | |
Pápai sonkás felvágott | 11.0 | 25.0 | 0.0 | 269.0 | |
Pápai sonkás páros | 12.3 | 32.0 | 0.0 | 337.2 | |
Párizsi, krinolin, szafaládé | 11.9 | 18.2 | 0.2 | 212.2 | |
Pikniksonka (Celebrity) | 18.5 | 6.0 | 0.0 | 128.0 | |
Pulykafelvágott | 20.6 | 7.5 | 0.0 | 149.9 | |
Pulykajava | 24.1 | 1.5 | 0.0 | 109.9 | |
Somogyi csípős kolbász | 11.6 | 32.5 | 0.0 | 338.9 | |
Sonkaszalámi | 21.2 | 8.2 | 0.2 | 159.4 | |
Szárnyasfelvágott | 18.8 | 16.0 | 0.0 | 219.2 | |
Paprikás téliszalámi (Szegediner) | 24.5 | 42.6 | 0.0 | 481.4 | |
Szepesi virsli | 14.2 | 29.4 | 0.2 | 322.2 | |
Téliszalámi | 25.1 | 46.1 | 0.3 | 516.5 | |
Vadászfelvágott | 16.3 | 19.0 | 0.2 | 237.0 | |
Veronai felvágott | 14.6 | 24.5 | 0.2 | 279.7 | |
Véreshurka | 13.1 | 23.0 | 8.0 | 291.4 | |
Májas hurka | 14.0 | 23.0 | 8.7 | 297.8 | |
Virsli | 12.5 | 20.0 | 0.2 | 230.8 | |
Zalai felvágott | 15.6 | 19.9 | 0.6 | 243.9 | |
Zöldborsós kolbász | 23.0 | 42.0 | 2.0 | 478.0 | |
Darabolt, préselt bacon | 11.0 | 41.0 | 0.0 | 413.0 | |
Különleges vagdalthús (150 g) | 19.5 | 30.0 | 9.0 | 384.0 | |
Luncheon meat (1 / 5-ös) | 20.7 | 33.0 | 3.0 | 391.8 | |
Sertésmájkrém, hosszúkás (1 / 5-ös) | 20.0 | 25.5 | 0.0 | 309.5 | |
Sertésmájkrém (70 g) | 9.4 | 14.7 | 4.1 | 186.3 | |
Tavaszi vagdalt (150 g) | 18.7 | 28.2 | 11.1 | 373.0 | |
HALAK ÉS HALKÉSZÍTMÉNYEK | |||||
Amur | 18.0 | 7.5 | 0.2 | 140.3 | |
Angolna | 15.0 | 25.0 | 0.0 | 285.0 | |
Balin | 17.8 | 5.5 | 0.0 | 120.7 | |
Busa | 18.0 | 1.9 | 0.6 | 91.5 | |
Békacomb | 24.2 | 0.9 | 2.9 | 116.5 | |
Éticsiga | 17.6 | 1.0 | 0.2 | 80.2 | |
Kagyló | 9.0 | 2.0 | 6.5 | 80.0 | |
Fogas | 19.0 | 0.8 | 0.2 | 84.0 | |
Füstölt angolna | 27.7 | 39.4 | 0.2 | 466.2 | |
Harcsa | 17.5 | 0.8 | 0.2 | 78.0 | |
Hek | 20.0 | 0.9 | 0.0 | 88.1 | |
Hering, göngyölt | 19.8 | 14.8 | 1.0 | 216.4 | |
Hering, mustáros | 15.9 | 11.7 | 2.5 | 178.9 | |
Hering, olajos | 15.9 | 33.8 | 0.0 | 367.8 | |
Hering, paradicsomos | 18.9 | 14.6 | 0.8 | 210.2 | |
Kaviár | 26.0 | 16.0 | 4.6 | 266.4 | |
Keszeg | 16.9 | 0.8 | 0.2 | 75.6 | |
Lazac | 20.0 | 14.0 | 0.0 | 206.0 | |
Pisztráng | 21.5 | 2.9 | 0.0 | 112.1 | |
Ponty | 16.0 | 4.0 | 0.1 | 100.4 | |
Szardínia, olajos | 22.5 | 21.4 | 0.0 | 282.6 | |
Tőkehalfilé | 19.4 | 0.5 | 1.2 | 86.9 | |
Tőkehalszelet, olajos | 16.1 | 22.4 | 0.0 | 266.0 | |
ZSIRADÉKOK | |||||
Angolszalonna | 16.8 | 46.5 | 485.7 | ||
Császárhús | 10.0 | 45.0 | 445.0 | ||
Kolozsvári szalonna | 18.1 | 61.1 | 0.0 | 622.3 | |
Libazsír | 0.5 | 99.0 | 0.0 | 893.0 | |
Margarin | 0.5 | 84.0 | 0.4 | 759.6 | |
Napraforgóolaj, tökmagolaj, szójaolaj | 0.0 | 99.8 | 0.0 | 898.2 | |
Sertészsír | 0.1 | 99.7 | 0.0 | 897.7 | |
Csécsi szalonna | 3.1 | 85.9 | 0.0 | 785.5 | |
Fehér, nyers szalonna | 4.2 | 75.8 | 0.0 | 699.0 | |
Szalonna, füstölt | 9.0 | 73.0 | 0.0 | 693.0 | |
Tepertő | 12.1 | 83.2 | 797.2 | ||
Vaj | 0.4 | 80.0 | 0.5 | 723.6 | |
Szendvicsvaj | 0.3 | 70.0 | 0.3 | 632.4 | |
Vajkrém | 2.5 | 40.0 | 2.0 | 378.0 | |
ZÖLDSÉG-ÉS FŐZELÉKFÉLÉK | |||||
Bimbós kel | 4.9 | 0.6 | 6.1 | 49.4 | |
Brokkoli | 3.3 | 0.2 | 2.1 | 23.4 | |
Burgonya, nyári | 2.5 | 0.2 | 18.4 | 85.4 | |
Burgonya, téli | 2.5 | 0.2 | 20.0 | 91.8 | |
Céklarépa | 1.3 | 0.1 | 5.9 | 29.7 | |
Cikória | 1.3 | 0.2 | 2.3 | 16.2 | |
Cukkini | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 30.8 | |
Fejes saláta | 1.4 | 0.3 | 2.0 | 16.3 | |
Feketegyökér | 4.3 | 0.9 | 5.1 | 45.7 | |
Fokhagyma | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 133.3 | |
Karalábé | 2.1 | 0.2 | 6.9 | 37.8 | |
Karfiol | 2.4 | 0.4 | 3.9 | 28.8 | |
Fejes káposzta | 1.6 | 0.2 | 5.7 | 31.0 | |
Vörös káposzta | 1.7 | 0.2 | 5.7 | 31.4 | |
Kelkáposzta | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 34.3 | |
Kínai kel | 1.2 | 0.3 | 2.0 | 15.5 | |
Tejes kukorica | 4.7 | 1.6 | 23.6 | 127.6 | |
Mangold | 2.1 | 0.3 | 2.9 | 22.7 | |
Padlizsán | 1.3 | 0.2 | 4.8 | 26.2 | |
Paradicsom | 1.0 | 0.2 | 4.0 | 21.8 | |
Paraj (spenót) | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 19.1 | |
Pasztinák | 1.3 | 0.4 | 14.9 | 68.4 | |
Patisszon | 1.2 | 0.1 | 6.2 | 30.5 | |
Petrezselyemgyökér | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 29.3 | |
Petrezselyemzöld | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 60.4 | |
Póréhagyma | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 36.7 | |
Rebarbara | 0.6 | 0.1 | 3.3 | 16.5 | |
Retek, hónapos | 1.2 | 0.1 | 2.2 | 14.5 | |
Sárgarépa | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 39.0 | |
Sóska | 2.4 | 0.5 | 2.3 | 23.3 | |
Spárga | 2.0 | 0.1 | 1.8 | 16.1 | |
Sütőtök | 1.5 | 0.6 | 16.5 | 77.4 | |
Torma | 2.7 | 0.4 | 15.9 | 78.0 | |
Tök (főző, spárga) | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 29.7 | |
Uborka | 1.0 | 0.1 | 1.7 | 11.7 | |
Vöröshagyma | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 38.9 | |
Zellergumó | 1.4 | 0.3 | 5.0 | 28.3 | |
Zöldbab | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 40.3 | |
Zöldborsó | 7.0 | 0.4 | 14.0 | 87.6 | |
Zöldpaprika | 1.2 | 0.3 | 3.0 | 19.5 | |
Burgonyapürépor | 8.4 | 0.7 | 80.0 | 359.9 | |
Csemege uborka | 0.6 | 0.1 | 2.6 | 13.7 | |
Olajbogyó | 0.2 | 21.9 | 6.5 | 223.9 | |
Paprika, marinált | 0.6 | 1.8 | 1.5 | 24.6 | |
Paradicsompüré, sűrített | 5.0 | 1.0 | 20.0 | 109.0 | |
Pritamin | 3.4 | 0.8 | 8.6 | 55.2 | |
Csiperke, termesztett | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 38.6 | |
Laskagomba, termesztett | 1.9 | 0.7 | 6.0 | 37.9 | |
Mezei szegfűgomba | 4.2 | 0.9 | 1.9 | 32.5 | |
Nagy őzlábgomba | 4.9 | 1.3 | 1.8 | 38.5 | |
Nyári vargánya | 6.4 | 0.8 | 1.3 | 38.0 | |
Vargánya | 5.7 | 0.2 | 3.8 | 39.8 | |
Alma, jonatán | 0.4 | 0.4 | 7.0 | 33.2 | |
Ananász (friss) | 0.4 | 0.7 | 12.0 | 55.9 | |
Banán | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 102.9 | |
Birsalma | 0.6 | 0.9 | 9.1 | 46.9 | |
Citrom | 0.4 | 5.8 | 2.3 | 63.0 | |
Cukordinnye | 0.3 | 0.1 | 11.1 | 46.5 | |
Cseresznye | 0.8 | 0.7 | 14.0 | 65.5 | |
Egres | 0.6 | 1.4 | 8.0 | 47.0 | |
Görögdinnye | 0.5 | 0.2 | 6.5 | 29.8 | |
Grapefruit | 0.5 | 1.6 | 7.2 | 45.2 | |
Kajszibarack | 0.9 | 0.6 | 10.2 | 49.8 | |
Kiwi | 1.0 | 0.6 | 11.3 | 54.6 | |
Körte | 0.4 | 0.3 | 12.0 | 52.3 | |
Mandarin | 0.7 | 0.8 | 9.8 | 49.2 | |
Málna | 1.2 | 0.8 | 5.4 | 33.6 | |
Meggy | 0.8 | 1.4 | 11.0 | 59.8 | |
Narancs | 0.6 | 1.5 | 8.5 | 49.9 | |
Naspolya | 0.6 | 1.1 | 12.0 | 60.3 | |
Nektarin | 0.4 | 0.5 | 11.4 | 51.7 | |
Őszibarack | 0.7 | 0.3 | 9.0 | 41.5 | |
Ribizke, vörös | 0.6 | 1.2 | 7.0 | 41.2 | |
Ribizke, fekete | 0.9 | 2.0 | 9.5 | 59.6 | |
Szamóca (földieper) | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 37.8 | |
Szeder | 0.8 | 1.8 | 6.0 | 43.4 | |
Szilva | 0.7 | 0.5 | 13.1 | 59.7 | |
Szőlő | 0.6 | 0.5 | 18.1 | 79.3 | |
Ringló | 0.8 | 0.8 | 13.5 | 64.4 | |
Csipkebogyóíz | 0.5 | 0.6 | 58.0 | 239.4 | |
Datolya (préselt) | 1.9 | 1.3 | 72.5 | 309.3 | |
Füge (szárított) | 3.5 | 1.3 | 62.0 | 273.7 | |
Málnadzsem, üveges | 0.5 | 0.5 | 63.3 | 259.7 | |
Mazsola | 2.4 | 6.7 | 65.0 | 329.9 | |
Meggybefőtt | 0.6 | 1.0 | 20.8 | 94.6 | |
Meggydzsem, üveges | 0.4 | 0.7 | 70.3 | 289.1 | |
Sárgabarackdzsem, üveges | 0.4 | 0.3 | 64.5 | 262.3 | |
Szilvabefőtt | 0.4 | 0.3 | 21.9 | 91.9 | |
OLAJOS MAGVAK | |||||
Dió | 18.6 | 57.0 | 11.7 | 634.2 | |
Földimogyoró | 26.7 | 47.2 | 14.7 | 590.4 | |
Gesztenye | 4.8 | 1.5 | 32.6 | 163.1 | |
Kesudió | 18.0 | 42.0 | 32.0 | 578.0 | |
Mandula | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 607.4 | |
Mák | 20.5 | 38.2 | 23.9 | 521.4 | |
Mogyoró | 15.6 | 63.5 | 8.7 | 668.7 | |
Napraforgómag | 18.7 | 47.5 | 10.0 | 542.3 | |
Tökmag | 33.9 | 51.5 | 3.6 | 613.5 | |
TARTÓSÍTOTT ÉLELMISZEREK | |||||
Halászlékocka (1 db, 24 g) | 2.0 | 2.4 | 3.4 | 43.2 | |
Marhahúsleves kocka (1 db, 22 g) | 0.8 | 1.7 | 1.9 | 26.1 | |
Tyúkhúsleves kocka (1 db, 22 g) | 6.5 | 5.9 | 0.0 | 79.1 | |
Olajoshal-konzerv (140 g) | 20.6 | 29.8 | 0.1 | 351.0 | |
ÉDESIPARI TERMÉKEK | |||||
Negró, töltött gyógycukorka | 0.0 | 0.0 | 95.0 | 380.0 | |
Szaloncukor, konzum | 0.1 | 0.1 | 91.6 | 367.7 | |
Tejkaramella | 2.2 | 11.4 | 81.6 | 437.8 | |
Töltetlen savanyú, erős, mézcukorka | 0.0 | 0.0 | 98.9 | 395.6 | |
Csokoládés mogyoró drazsé | 7.2 | 30.2 | 56.8 | 527.8 | |
Extra barna bonbon | 9.9 | 31.1 | 54.9 | 539.1 | |
Konyakos meggy | 2.4 | 17.4 | 61.0 | 410.2 | |
Mártott zselés ív | 0.9 | 7.5 | 71.5 | 357.1 | |
Boci tejcsokoládé | 9.3 | 34.1 | 52.8 | 555.3 | |
Mogyorós étcsokoládé | 7.3 | 44.2 | 43.7 | 601.8 | |
Tibi tejcsokoládé | 7.7 | 36.8 | 52.1 | 570.4 | |
Kedvenc táblás nugát | 6.4 | 31.4 | 59.1 | 544.6 | |
Citromos, narancsos ostya | 3.2 | 32.1 | 63.4 | 555.3 | |
Babapiskóta | 9.7 | 4.4 | 77.7 | 389.2 | |
Háztartási keksz | 9.8 | 6.8 | 78.0 | 412.4 | |
Mini sajtos keksz | 12.5 | 28.5 | 52.0 | 514.5 | |
Albert keksz | 8.7 | 12.0 | 75.1 | 443.2 | |
Gyümölcsfagylalt (2 gombóc, 100 g) | 3.0 | 0.0 | 28.5 | 126.0 | |
Tejes fagylalt (2 gombóc, 100 g) | 4.3 | 3.8 | 30.1 | 171.8 | |
Fagylalt, tejszínes (2 gombóc, 100 g) | 7.2 | 6.4 | 36.0 | 230.4 | |
Jégkrém, csokoládés, poharas | 3.7 | 3.9 | 28.3 | 163.1 | |
Cukor (kristály, kocka, por) | 0.0 | 0.0 | 99.9 | 399.6 | |
Kakaópor | 21.4 | 19.0 | 32.4 | 386.2 | |
Méz | 0.4 | 0.0 | 81.0 | 325.6 | |
Pudingpor, csokoládés | 2.5 | 8.7 | 75.0 | 388.3 | |
Tejszínhabpótló por | 4.9 | 32.9 | 39.6 | 474.1 | |
Zselatin | 93.0 | 0.0 | 0.0 | 372.0 |
Szia!
VálaszTörlésLMP étkezési terv alatt olyasmire gondolsz, mint pl. ez?
http://www.lesmills.com/files/globalcentral/Consumers/Fighting%20Globesity/Meal%20Plans.pdf
Dzsízász, ezt hol találtad??? :))) Szó szerint két hónapja keresem! nagyon szépen köszönöm! :)))
Törlés