2013. augusztus 14., szerda

Bundás hal (paleo)



  • A halat (150g) kivettem a fagyasztóból, rövid ideig vízben áztattam, lecsöpögtettem, majd háztartási papírtörlővel leitattam a maradék nedvességet.
  • Egy tálkában összekevertem 1 db tojást, 5g lenmagpelyhet (tökéletes a kávédarálóban vagy mixerben pár fordulattal megőrölt lenmag), 5g kókuszreszeléket, sót (Himal*ja, őrölt fekete borsot, natur vegetát).
  • A keverékben megforgattam a halszeleteket.
  • Kevés forró kókuszzsíron mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
(Számolóknak: ez a tojásos keverék 2 adag hal/hús panírozásához is elég. Most a halhoz a felét használtam, a másik fele a délutáni csirkéhez kell. A számolás természetesen 1 adag halra vonatkozik.)

Panír: 68 kcal, 4.5g F, 0.5g CH, 5g zsír.
Kókuszzsír (2g): 9 kcal, 0g F, 0g CH, 1g zsír
Hal (tőkehal filé): 123 kcal, 27g F, 0g CH, 1g zsír

összesen: 200 kcal, 31.5g F, 0.5g CH, 7g zsír

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése