2013. február 1., péntek

Esti, megjegyzéses

Huh. Túl a 12., egyfolytában lehúzott munkanapon elmondhatom, hogy minden rendben. J Nem megyek bele abba, hogy milyen nehéz országot, nyelvet, szokásokat, napirendet (…) váltani. Mert a kommentekből is kiderül, és én is úgy érzem: szerencsés vagyok. Ott kezdődik, hogy naponta (!) kapok 2-3 (!) emailt, üzenetet azzal a kérdéssel, hogy hogy sikerült megcsípnem ezt a munkát, mert bizony ő is szeretne külföldre menni dolgozni. Régóta terveztem már, és gyakorlatilag a konkrét kéréstől számított egy hónap múlva kint voltam, itt.

Szerencsés vagyok, mert a néni és a család is nagyon kedves, szinte családtagként bánnak velem. A munkám fárasztó, persze, mert nem egyszerű együtt élni egy idős, beteg nénivel, viszont körülnézve ezt egy könnyű munkának tartom.

Szerencsés vagyok, mert meseszép környezetben dolgozhatok, kristálytiszta a levegő, álomszépek a hegyek, a tavak, a patakok. Nagyjából ehetek a saját ízlésem szerint, az edzést is sikerült megoldanom, netet is szereztem, így tudom írni a blogot, tudom tartani a kapcsolatot veletek, az otthoniakkal.

És egy csomó dolgot megtanultam már, amióta itt vagyok. Az egyik az, hogy a lehetetlen tényleg nem létezik. A másik, hogy élni tényleg a mostban kell. Figyelem a nénit, akinek csodaszép élete volt: 3 gyönyörű, okos gyerek, 12-szer utazott repülővel életében külföldi nyaralásra, 70 éves koráig dolgozott, anyagilag maximálisan rendben van az élete, no de mit ér vele? Hiszen a betegsége miatt (Parkinson kór) minden egyes mozdulatához segítségre van szüksége… Ő jól csinálta, mert élt fiatalon. Viszont én erre igazán csak most döbbentem rá: nem gyűjtögetni kell és tervezgetni, hogy MAJD egyszer ez meg az lesz, és nem szabad félni megtenni a dolgokat MOST. Aki csak halogat, és félelemből nem teszi meg azokat a dolgokat, amiket szeretne, aki azért dolgozik, hogy MAJD EGYSZER elutazzon valahova, hogy MAJD legyen nyugdíja, sztem élő halott. Hiszen (bár én nem erre programozom az agyam J ) bármikor történhet olyan dolog, ami gyökeresen megváltoztatja az ember életét. Mint pl. a néninél ez a betegség. És akkor aztán mit ér az összegyűjtögetett vagyon, a sok-sok terv, a sok MAJD, HA…?

Fura, mert még 2 hete, otthon sok dologról másképp gondolkodtam. Előre kiszámoltam, nyárig mennyit fogok keresni, és akkor MAJD ez meg az lesz. Eldöntöttem, hogy nem veszek télikabátot, ráér MAJD jövőre, amim van, azzal kihúzom az idén. De aztán már miért kellene lefagyasztanom a hátsómat idén? Elhatároztam, hogy az első kinti munkaetap alatt nem veszek magamnak semmit, MAJD esetleg legközelebb. De a jó ég megáldjon engem, már miért ne tenném, ha egyszer megdolgoztam érte? Tudtam, hogy ha kijövök ide, nem akarok kérni. De pl. a néni lánya felajánlotta, hogy hoz nekem igazi bio házi sonkát, és az eddig tanultak alapján elfogadtam. Ma hozta és ráadásul nem is engedte kifizetni! J Azt is megtanultam, amit egy régi kolleganőm fiától hallottam anno. Isti mindig azt mondta, hogy a nagyszülei szerint „kérni nem kell, de amit adnak, el kell fogadni”. Ma vásárolni voltunk a nénivel a Billában. Vettem 1-2 meglepit az otthoniaknak, és E. is pakolt a kosaramba pár kisebb-nagyobb dolgot az enyéimnek. És amiket én vettem, nem engedte, hogy én fizessem! Nem kértem, de elfogadtam, amit adott. És hálásan köszönöm, az otthoniak nevében is ;-) (Nyugi, nyugi, 2-3 nap és kiderül, mi a meglepi! J )

2-3 nap. Hétfőn utazom haza.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése